Uygulamalı Bilimler Fakültesi
04.04.2019

ODTÜ Teknokent ve BTK’ya Teknik Gezi düzenledik

Genç Yöneticiler ve Bilişim Topluluğu 26 Mart 2019 Salı günü ODTÜ Teknokent ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) yer alan etkinliklere katılarak Ankara’ya günübirlik teknik gezi düzenledi. Teknik geziye katılanların çoğunluğunu Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerinin oluşturduğu kafilede öğretim üyeleri de yer aldı.

Günün ilk etkinliği ODTÜ Teknokent’te öğleden önce düzenlenen seminerdi. Seminer kapsamında Teknokent’te çalışan uzmanlar tarafından öğrencilerimize ODTÜ Teknokent’in tarihçesi, görevleri, faaliyet konuları ile ilgili bilgiler aktarıldı. Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimiz yani öğrencilerimizin Teknokent’ler aracılığıyla gerçekleştirebilecekleri projeler kapsamında Girişimcilik Programları, Üniversite-Sanayi İşbirliği, Firmalararası İşbirliği, geliştirilen ürünlerin Ticarileştirilmesi ve Uluslararası nitelikte ürünler geliştirmenin yolları gibi teknik konulara değinildi.

ODTÜ Teknokent’te düzenlenen seminerden sonra sınırlı zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmek isteyen öğrencilerimiz Anıtkabir’e ziyarette bulundular. Kafilede yer alan öğrencilerimizin çoğunluğu Anıtkabir’e ilk kez gidiyor olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Öğleden sonra BTK’da düzenlenen program öncesi öğrencilerimiz yine BTK hizmet binasında Kurum Yetkilileri ile birlikte konferansa davetli olan ve öğrencilerimizin yemek sponsorluğunu da üstlenen Turkcell CTO’su Gediz Sezgin’in de katılımıyla öğle yemeği yediler. BTK ve Turkcell yetkilileri ile sohbet etme fırsatı bulan öğrencilerimiz yemeğin ardından BTK hizmet binası konferans salonuna geçerek Turkcell CTO’su Gediz Sezgin’in “Dinlenesi Fikirler” konulu konferansına katıldılar. Sezgin, kablosuz haberleşme sistemlerinin gelişimi, geleceğin teknolojileri, nesnelerin interneti, yapay zeka, dijital dönüşüm gibi konuların yanı sıra öğrencilerimizin kariyer imkanları açısından değerlendirebilecekleri Genç Yetenek Süreci ve Turkcell Akademi Masters Programları hakkında bilgiler aktardı.

Merak ettikleri konular hakkında bilgi edinme fırsatını iyi değerlendiren öğrencilerimiz, konferansın ardından BTK hizmet binasını gezerek topluluk akademik danışman Dr.Öğr.Üyesi Resul ÖZTÜRK öncülüğünde akşam saatlerinde Konya’ya gelerek teknik geziyi tamamladılar.