Uygulamalı Bilimler Fakültesi
25.12.2018

Öğrencilerimizden Huzur Evi’ne Ziyaret

Fakültemiz Ulaştırma ve Lojistik Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, “Sosyal Sorumluluk ve Etik” dersi kapsamında ders hocası Öğr. Gör. Dr. Nezahat KOÇYİĞİT öncülüğünde Dr. İsmail Işık Huzurevi’ni ziyaret ettiler. Gençler ile yaşlıların bir araya gelmesi ile genç neslin sosyal sorumluluk bilincinin ve topluma hizmet duygusunun artırılmasının hedeflendiği ziyarette, yaşlılarla sohbet eden öğrenciler, onların deneyimlerinden istifade etme imkanı buldular. Ziyaretten oldukça memnun olan yaşlılar ile öğrenciler arasında duygulu anlar yaşanırken öğrenciler yanlarında getirdikleri meyveleri ikram ettiler. Ziyaretlerin tekrarını görmek isteyen huzurevi sakinlerinin yanından mutlulukla ayrılan öğrenciler Huzurevi ile Üniversite ve Fakülte yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

Öğrencilerimizden Bölüm Tanıtımı

Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, “Sosyal Sorumluluk” dersi kapsamında, “Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ve Endüstri 4.0 çağının bilinirliği” üzerine gençlerde farkındalık oluşturmak, meslek seçimlerine destek olmak için Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bilişim Teknolojisi Bölümü öğrencileri ile buluştu. Ders hocası Öğr. Gör. Dr. Nezahat Koçyiğit öncülüğünde hazırlanan tanıtım sunumunda, bölümün içeriği, iş imkanları, sınavlar, meslek seçimi, vb. konulara ve bölümün Endüstri 4.0 çağı ile bağlantısına değinerek öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar. Öğrencilerimiz, Program sonunda Atölye Şefi ve öğretmenlerin rehberliğinde laboratuvar ve atölyeleri gezdiler .İşbirliğinin ve sorumluluk bilincinin öneminin vurgulandığı programda, öğrenciler etkili sunum becerilerinin ve özgüvenlerinin artması ve meslek seçiminde olan arkadaşlarına rehberlik edebilmenin verdiği güzel duygular ile okuldan ayrıldılar.