Uygulamalı Bilimler Fakültesi
26.03.2018

Genç TEMA’dan 1915 Fidan

TEMA Vakfı Konya İl Temsilciliği öncülüğünde, Üniversitemiz Genç TEMA Topluluğu üyeleri, Karapınar'da erozyon sahasında Çanakkale şehitleri anısına bin 915 fidan dikti.

Başkanlığını öğrencimiz Gizem MUDU’nun yaptığı Genç TEMA Topluluğu üyeleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Karapınar'daki rüzgar erozyonu sahasında ağaçlandırma çalışması yaptı.Öğrenciler, düzenlenen etkinlikle 1915 yılında kazanılan zafer dolayısıyla şehitler anısına bin 915 fidanı toprakla buluşturdu.

Topluluk adına açıklama yapan Fakültemiz Ulaştırma ve Lojistik Bölümü 2.sınıf öğrencisi Gizem Mudu, böyle bir faaliyeti gerçekleştirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Çanakkale Zaferi'nin genç nesiller tarafından unutulmaması gerektiğini ifade eden Mudu, "Çanakkale'de dünyaya örnek bir zafer kazandık. Bizler de o ataların torunları olarak fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu faaliyetimizle farkındalık yaratmak ve erozyonla mücadeleye katkı yapmak istedik. Çevreye duyarlı bir topluluğuz." dedi.