Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü

Sağlık Sigortası

   Türkiye'ye uluslararası öğrenci olarak gelen kişilerin resmi ikametleri süresince sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir. İki tür sağlık sigortası vardır. Dilerseniz herhangi bir özel sağlık sigortası acentesine gidip yabancılara özel poliçelerden yararlanabilirsiniz. Bu poliçelerin kapsamının sınırlı olduğunu ve sadece sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu hastanelerde geçerli olduğunu unutmayın!

   Diğer bir seçenek ise Genel Sağlık Sigortası'dır. (GSS). Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yönetilen bu sigorta türü, size tüm devlet hastanelerinde ücretsiz olarak tedaviden yararlanma hakkı verecektir. Bu sayede çok düşük bir katkı payı ödeyerek reçeteli ilaçlarınızı alabilirsiniz. GSS ile dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, başvurunuzu üniversiteye kaydolduktan sonraki üç ay içinde yapmanız gerektiğidir. 

   Özel veya genel sağlık sigortasınızın her yıl yenilenmesi hem yasal bir zorunluluktur hem de sizi beklenmedik bir sağlık sorunu için tedavi ücretini ödemekten kurtaracaktır.