Turizm Rehberliği Bölümü
25.02.2021

Salgın Sonrası Turist Rehberliği Mesleğinde Yeni Eğilimler

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü tarafından “21 Şubat Dünya Rehberler Günü” kapsamında 22 Şubat 2021 Pazartesi günü “Salgın Sonrası Turist Rehberliği Mesleğinde Yeni Eğilimler” başlıklı online bir söyleşi düzenlenmiştir. Moderatörlüğünü Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Özer’in yaptığı söyleşiye konuşmacı olarak Antalya Rehberler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Turist Rehberi Ahmet Zeki Apalı konuşmacı olarak katılmıştır.

Açılış konuşmasından sonra Covid-19 salgın hastalığının sebep olduğu kriz ortamı ve turizm sektörüne etkileri konularına değinildi. Ayrıca turist rehberliğinin önemi, mesleğin nitelik ve nicelik olarak nasıl olması gerektiği, kriz döneminde ve yeni normal dönemde turist rehberliği, mesleğin geleceği ve yenilikçi uygulamalar konuları üzerinde duruldu. Söyleşinin sonunda katılımcılardan gelen sorular cevaplandı.