Turizm Fakültesi
12.04.2022

Erasmus+ SMARTDEMA Projesi Slovenya Toplantısı

2020-2022 döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığınca Erasmus+ Yükseköğretim Alanında Stratejik Ortaklıklar (Yenilik Geliştirme) Programı çerçevesinde desteklen üniversitemizin paydaşı olduğu “Smart tourism destination increasing citizen’s sentiment of sharing local tourism related values through gamification using emerging mobile apps and small data analysis-SMARTDEMA”  başlıklı projenin ikinci ulus ötesi toplantısı 30-31 Mart 2022 tarihleri arasında Slovenya Ulusal Galerisi’nin ev sahipliğinde Ljubljana, Slovenya’da gerçekleştirildi. Kullanıcı dostu mobil bir uygulama ile Şehirlerin Duygu Atlasının oluşturulması ve konuyla ilgili eğitim modüllerinin hazırlanması planlanan proje toplantısına Üniversitemizi temsilen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ARSLAN, üniversitemiz proje koordinatörü Doç. Dr. Kevser Çınar ve Araştırma görevlisi Seda Yetimoğlu katılmıştır.

Üniversitemiz, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gustava Eiffel Üniversitesi (Fransa), Slovenya Ulusal Galerisi, SEALS (Hollanda) ve Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında iki yıl devam edecek olan projede ortak ülkelerde şehirlerin farklı mekânlarıyla ilgili hikayelerden yola çıkarak pilot destinasyonlarla ilgili duygu atlasının oluşturabilmesine olanak sağlayan kullanıcı dostu bir mobil uygulama tasarlanmış olup projenin bundan sonraki sürecinde destinasyon yönetimi konseptini geliştirilen mobil uygulama ile destekleyen yenilikçi hizmet deneyimi hazırlamak ve sunmak için yerel halk, eğitim kurumları ve sektörel paydaşları da içine alan bir eğitim modülü geliştirilecektir. Ayrıca ilgili eğitim modülünde dijital ödüllendirme yöntemlerinden biri olan Açık/Dijital Rozet sistemi ile yenilikçi bir uygulama da test edilecektir.
 
Smartdema.org.tr adresinden erişilebilen uygulamada katılımcılar daha önce ziyaret ettikleri mekân ve destinasyonlar ile ilgili duygu yüklü deneyimlerini hikaye olarak paylaşabilmektedirler. Proje ile ilgili daha detaylı bilgi almak için smartdemaproject.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz.