Turizm Fakültesi
05.04.2022

Üniversitemiz, KTO, KSO ve KTB'den 'Kadın Mutfak Akademisi' Projesi


Üniversitemiz, Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Ticaret Borsası (KTB) tarafından ‘Kadın Mutfak Akademisi’ projesinin iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile taraflarca mutfak atölyesi oluşturulacak ve atölyede uygulanacak eğitimler sonucunda, kadınların iş gücüne katılımı sağlanacak.

Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleşen protokol imza törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkan Vekili Bahri Karapınar ve Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan katıldı.  



Projenin yürütülmesine destek verecek olan Kadın ve Demokrasi Derneği Konya Temsilcisi Aytül Dağ ve TOBB Konya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Tulukcu Erkan da törende hazır bulundu.

İmzaların atılmasının ardından taraflar, projenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kadınların iş gücüne katılımının arttırılması hedeflenen proje kapsamında taraflarca, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde mutfak akademisi atölyesi oluşturulacak ve atölyede eğitimler, Üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından verilecek.

Eğitim sonunda başarılı olan kadınlara sertifika verilecek ve iştirakçi kurumların desteğiyle Konya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işyerlerinde istihdam edilmeleri sağlanacak.