Turizm Fakültesi
03.07.2019

“5. Uluslararası Avrupa-Asya Turizm Çalışmaları” Konulu Konferans Konya’da Yapıldı

Üniversitemiz ve EATSA Avrupa-Asya Turizm Çalışmaları Derneği işbirliği ile düzenlenen 5. Uluslararası Avrupa-Asya Turizm Çalışmaları Konferansının Konya ayağı tamamlandı.  Konferansa 17 farklı ülkeden  bir çok farklı üniversiteden turizm alanında çalışmalar yürüten akademisyenler katılım sağladı.

Konferansın açılış töreninde konuşan Üniversitemiz Dr. Öğretim Üyesi Kevser Çınar, daha önce Tayvan, Portekiz, Japonya ve Fransa’da düzenlenen konferansın 5. ayağına Türkiye olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Kapadokya, Konya ve Antalya’da gerçekleşen bu konferansın hem ülkemizin hem de bu kentlerin uluslararası tanınırlığına katkı sağlayacağı için ayrıca önemli olduğunu ifade eden Çınar; “Bu tarz uluslararası faaliyetlerin hızla büyüyen ve daha geniş alanlara yayılan, turizm potansiyeli yüksek olan özellikle Konya gibi doğal, tarihi ve kültürel çekicilikler yanında, sıcak-samimi insanlara sahip turizm bölgeleri için birer fırsat olduğunu söylemekte yarar var. Bununla birlikte Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada, turizm araştırmalarına ilişkin akademik çalışmaların her geçen gün hem nicelik hem de nitelik açısından çok daha iyi noktalara taşındığını görüyoruz. Gelinen bu noktanın hem akademik hem de ziyaretçi sayısı açısından daha ileri bir noktaya taşımak için Asya-Avrupa bölge ülkelerinin turizm konusunda birlikte hareket etmeleri ve işbirliği yapmaları çok önemli.” diye konuştu.

Alanında uzman ve deneyimli akademisyenlerin, özellikle Asya ve Avrupa turizminin gelişimi için bilgi, deneyim ve önerilerini katılımcılarla paylaştığı turizmin her açıdan incelendiği “Asya ve Avrupa Turizminde Sürdürülebilir Rekabet Avantajı” başlıklı konferans eş zamanlı oturumlarla düzenlenen çalıştaylar, eğitimler, bildiri sunumları ve kültürel gezilerle devam ederek tamamlandı.