Turizm Fakültesi
09.05.2018

Ünlü Şefler Üniversitemiz Öğrencileriyle Buluştu

Üniversitemiz tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Yemek Yarışması kapsamında Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Esat Özata ve Che’s Table Mutfak Akademisinden Serkan Bozkurt öğrencilerimizle bir araya geldiler.

Esat Özata: “Eğitim hayatınızda sağlam temeller atın. Üniversitede alabileceğiniz her şeyi alın. İnternet elinizin altında, her şeye çok hızlı ulaşabilirsiniz. Bizim böyle imkânlarımız yoktu. Bu imkânlarınızın kıymetini bilmeniz lazım.” dedi.

Özata sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatınız boyunca mutfakta tava sallamayacaksınız. İleride size koca tesisleri emanet edecekler. Bu tesislerin elemanlarını yetiştireceksiniz. Mali durumlarını hesaplayacaksınız. Bir tek Türk Mutfağı biliyorum demenizle olmaz. Hijyeni, teknolojisi her biri ayrı ayrı önemli. Sakın yeterli görmeyin kendinizi ve geleceğiniz için bugünden geniş çapta bakmayı öğrenin.”

Okumanın da son derece önemli olduğunu hatırlatan Esat Özata, öğrencilere okulun yanında kendilerini geliştirmenin de son derece hassas ve gerekli olduğunu hatırlattı.

Che’s Table Mutfak Akademisinden Serkan Bozkurt ise konuşmasında öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. NEÜ’nün Mutfağının çok geniş imkânlara sahip olduğunu belirten Bozkurt, öğrencilere bu imkanlardan yararlanmaları gerektiğini söyledi.

Bozkurt; “İyi usta çırağı yokken belli olurmuş. O mutfak malzemelerinin kıymetini bilmezseniz, sadece emir vermekle iyi bir şef olamazsınız. Sahip olduğunuz bu imkânların ne olur değerini biliniz. Rehavete kapılmayınız. Emek verin. Uykusuz kalın. Çok çalışın. Hem çalışıp hem okuyun. Elinizden geleni yapınız.” dedi.

Çok çalışmak gerektiğini tekrarlayan Bozkurt, öğrencilere bundan sonraki eğitim ve çalışma hayatlarında başarılar diledi.