Turizm Fakültesi
09.05.2018

4. Geleneksel Yemek Yarışması Ramazan Yemekleri Temasıyla Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Yemek Yarışması bu yıl Konya Ramazan Yemekleri temasıyla; ana yemek, tatlı, hamur işi ve öğrencilerin hazırlamış olduğu yemekler olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Bahadır Akın: “Akademik faaliyetler yanında, zaman zaman şehrimizle bütünleşme adına sosyal etkinlikler gerçekleştirmenin de önemli olduğunu düşünüyorum. Şu anda gerçekleştirdiğimiz faaliyet de bu kapsamda değerlendirilebilir. Bu yılın yarışma konsepti Konya Ramazan Yemekleri olarak belirlendi.” dedi.

Annelerimizin yapmış olduğu sahur ve iftar yemekleri çerçevesinde hatıralarımızda geniş yer tutan Anadolu yemeklerinin mutlaka güncellenmesi ve unutulanların da hatırlanması için böyle bir konu başlığını uygun gördüklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: “Anadolu’muzun Selçukludan bu yana iftar, sahur geleneğinde de farklılıklarının olduğunu ve bunun tanınması için, gençlere aktarılması için de bu yarışmanın vesile olacağını düşünüyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Türk halk müziği dinletisi ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra jüriler kendi kategorilerinde yemeklerin tadımını yaptı ve oylama sonucunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada dereceye girenler ana yemek kategorisinde, Birinci, Ayşe Akın, İkinci; Fadime Türkmen, Üçüncü; Rahime Tosun,

Tatlı kategorisinde, Birinci, Mehmet Tosun, İkinci; Emine Coşkun, Üçüncü; Sedanur Didin,

Hamur işi kategorisinde, Birinci; Sümeyye Gündeş, İkinci; Fadime Camızcı, Üçüncü; Selvinaz Kayabaşı,

Öğrencilerin hazırladığı yemekler kategorisinde ise, Birinci; Efnan Kılıçarslan, İkinci; Yücel Ayaz, Üçüncü; Zeynep Çınra olarak belirlendi.

Programın sonunda yarışmaya katkıda bulunanlara ve jüri üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi.