Turizm Fakültesi
06.04.2017

Rekreasyon Yönetimi Topluluğu öncülüğünde “Herkes İçin Spor ve Rekreasyon” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Fakültemiz Rekreasyon Yönetimi Topluluğunun düzenlemiş olduğu “Herkes İçin Spor ve Rekreasyon” konulu konferans gerçekleştirildi.

Programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Zorba, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı ve Turizm Fakültesi hoca ve öğrencileri katıldı.

Rekreasyon Yönetimi Topluluğu Başkanı Nurhayat Altındağ yaptığı konuşmada Rekreasyonun ne olduğu, hangi faaliyetlerin bu alana dâhil olduğu konusunda dinleyenleri bilgilendirdi. Topluluk olarak insanları rekreasyon faaliyetlerine katılmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Altındağ programın toplulukları için neden önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya da topluluğun faaliyetlerinin arttığını ve bu faaliyetler sayesinde Rekreasyon Bölümünün daha iyi anlaşılacağına değindi. Parlakkaya emek veren öğrencilere teşekkür edip programın faydalı olmasını temenni etti.

Herkes İçin Spor Federasyonunun Maksadı Farkındalık Oluşturmak

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı ise, Herkes İçin Spor Federasyonu hakkında detaylı bilgi verdi. Federasyonun herkesi ilgilendirmesine rağmen tanınmadığını kaydeden Bölükbaşı; “Herkes İçin Spor 3’ten 93’e herkesi kapsayan ve herkes için faaliyetler üstlenen bir federasyon. Federasyonun maksadı farkındalık oluşturmak. İnsanların hareket ederek, sağlıklı beslenerek ve zamanlarını iyi geçirerek daha kaliteli bir yaşam sürmesinin mesajını veren bir federasyon...” diye konuştu.

Toplumumuz açısından hareket etmenin, spor yapmanın zor olduğunu, Federasyonun maksadının da toplumu harekete geçirmek olduğunu söyleyen Bölükbaşı, kendilerinin geliştirdikleri HisApp uygulamasını da anlattı. Uygulama sayesinde her zaman ve her yerde egzersiz yapılabileceğini kaydeden Yasin Bölükbaşı, uygulamanın önümüzdeki aylarda aktif olacağını da söyledi.

Rekreasyon Serbest Zaman Etkinliğidir

Prof. Dr. Erdal Zorba da, sağlıklı olmanın sadece fiziki olarak iyi görünmekle alakalı olmadığını söyledi. Zorba, ruhsal sağlık, entelektüel sağlık, toplumsal ve mesleki sağlık gibi kavramların da hayatımızda ne denli önemli olduğunun altını çizdi.

Sağlıklı olmanın aslında kolay olduğuna değinen Zorba; “Hareketli olun, egzersiz yapın, hamur ve tatlı şeyleri hayatınızdan çıkarın. Birçok hastalığın sebebi fazla kilolu olmakla alakalı. Hayatınızı aktif yaşarsanız sorunlarınızı belli oranda çözersiniz” dedi.

Dünya obezite oranlarına da değinen Zorba, Amerika’da ve İtalya’da yüzde 40, Türkiye’de yüzde 35, İngiltere’de yüzde 20, İsveç’te yüzde 12, Nijerya’da ise yüzde 1,3 olduğu bilgisini verdi.

Rekreasyona da değinen Zorba, rekreasyonun hareketin en keyifli anı olduğunu söyledi. Bir serbest zaman etkinliği ve aynı zamanda rekreasyon sayesinde bir şeylerin hayatımızın bir parçası olduğunu fark ettiğimizi kaydetti.

Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Ayrıca yine Rekreasyon Yönetimi Topluluğu tarafından Şehir Kolejinde “Çocuklar İçin Spor, Spor İçin Hemsbol” konulu etkinlik de yapıldı. Çocuklara hemsbol oynadıktan sonra boyama kitabı hediye edildi.