Turizm Fakültesi
02.04.2015

‘Bir Turizmcinin Başarı Hikâyesi’ Konferansı Düzenlendi

Aska Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan; Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda “Bir Turizmcinin Başarı Hikâyesi” konulu konferans verdi. Konferansa Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Raif Parlakkaya, Otel Yöneticileri ve Turizm Fakültesi öğrencileri katıldı.

Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Raif Parlakkaya açılış konuşmasında; konferansın fakülte öğrencileri için faydalı olmasını dilerken, davetlerini kırmayıp üniversitemize konferans için gelen Ramazan Aslan’a teşekkür etti.

Öğrencilere uzun soluklu bir sunum yapan Ramazan Aslan, başarı hikâyesini, turizmcilik serüveninde nelerle karşılaştığını ve yoluna çıkan engellerin kendisini nasıl güçlendirdiğini öğrencilerle paylaştı. Turizm sektörüne adım atışını, hangi yatırımları yaptığını ve yaşadığı tecrübelerden bahseden Aslan, başarının temel koşulunun sabretmek olduğunu ancak şansının da bu süreçte kendisini yalnız bırakmadığını ifade etti.

Yüzmeyi Kâğıt Üstünde Öğrenemezsiniz

11 yaşında bir otelde çalışmaya başladığını kaydeden Aslan, her zorluğun bireyi güçlendireceğini ve engellerin de aslında kişinin başarılı biri olacağını gösteren sinyaller olduğunu belirtti. Hedefleri olan ve hedefleri uğruna sabırla otelcilik sektörünün her aşamasında çalıştığını belirten Aslan şöyle devam etti: “Biz okullarda yüzmeyi kâğıt üstünde öğretiyoruz ama sizlerin denize girmeniz gerek. Denize girdiğiniz andan itibaren hayaller için de bir kulaç atarsınız. Turizm sektörüne giren koşarak kaçıyor bunun sebebi ayaklarının üzerinde sağlam durmakla alakalı. Garsonluğu meslek gözüyle bakmazsan yükselemezsin, yüksekokul bitirdin diye hemen genel müdür olamazsın. Her ne yapıyorsanız onu severek yapmalısınız. Başarı da para da o zaman sizin peşinizden gelecektir.”

45 Günlük Staj Yeterli Değil

Turizm Fakültelerindeki 45 günlük stajın yeterli olmadığına değinen Aslan, stajyerlerin otellerde daha uzun soluklu çalışmaları gerektiğini; eğer öyle olursa otelin de çalışana, gidecek bir stajyer gözüyle bakmayıp, onları benimseyeceğini söyledi. Aslan: “Siz istiyorsanız yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. Başarıyı takdir etmek de başarılı olmak kadar, güler yüzlülük de disiplin kadar önemlidir. Bütün yolları geçerek olduğum yere geldim. Ben patron değilim işimin başındayım.” dedi.

Dinleyenlerin yoğun ilgisiyle süren program sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ramazan Aslan’a, Prof. Dr. Raif Parlakkaya plaket takdim etti.