Turizm Fakültesi
02.08.2016

Fakültemiz Öğrencileri Önemli Bir İş Deneyimiyle Mezun Oluyor

Turizm Fakültemiz, sahip olduğu şartlar ve öğrencilerine sağladığı imkânlarla tercihlerde ön sıralarda yer alıyor. Dekan Prof. Dr. Raif Parlakkaya, tercih sürecinde olan öğrencilere bilgiler verip neden NEÜ Turizm Fakültesini tercih etmeleri gerektiği konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Parlakkaya: "Turizm İşletmeciliği,  Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Rekreasyon Yönetimi bölümlerinde normal ve ikinci öğretim, Turizm Rehberliği bölümünde ise sadece normal öğretim programı bulunmaktadır. Rekreasyon Yönetimi bölümümüz normal öğretim programına geçen yıl ilk öğrencilerini almıştı. Bu yıl Rekreasyon Yönetimi Bölümümüze normal ve ikinci öğretim programlarına öğrenci alınacak." dedi.

Turizm İşletmeciliği,  Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği bölümlerinin  bu yıl ilk mezunlarını verdiğini kaydeden Turizm Fakültesi Dekanı Parlakkaya:  "Fakültemiz modern uygulama mutfağı, 4 ve 5 yıldızlı otellerde iş başında eğitim uygulamaları ve yurt dışı staj imkanlarıyla, öğrencilerimiz mezun olurken aynı zamanda marka otellerde de deneyim kazanmış oluyorlar.  Genç bir fakülte olmasına rağmen turizm eğitiminde öne çıkmaktadır." dedi. 

2 yıldan bu yana şehrimizde bulunan 4 ve 5 yıldızlı otellerle iş birliği yaparak eğitim-öğretim döneminde iş başında eğitim uygulaması yaptıklarını belirten Parlakkaya, bu uygulama ile öğrencilerinin teori ve pratiği birleştirme imkanı bulduğunu ve marka otellerde deneyim kazanmış olarak mezun olduklarını belirtti.

Öğrenciler Uuslararası Boyutta Tecrübe Kazanıyor

Parlakkaya, Alman İşçi Bulma Kurumu ile yaptıkları görüşmeler çerçevesinde öğrencilerinin stajlarını yaz döneminde Almanya’nın çeşitli bölgelerindeki işletmelerde ücretli olarak yapabildiklerini ve bu uygulama ile öğrencilerin uluslararası boyutta tecrübe kazandıklarını belirterek, bu uygulamadan her geçen yıl daha fazla öğrencilerinin istifade ettiğinin altını çizdi.

Parlakkaya, geçen yıl hizmete açılan modern uygulama mutfaklarının da faaliyete geçtiğini kaydederek, tercih yapacak öğrenciler için bu konunun da önemli olduğunu söyledi. Akademik personel ihtiyaçlarının karşılandığını, bundan sonraki dönemlerde eğitim-öğretim kalitesinin daha da artacağına inandığını belirten Parlakkaya ayrıca Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, Turizm İşletmeciliği alanında yüksek lisans ve doktora, Rekreasyon Yönetimi ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanlarında da yüksek lisans programlarının bulunmasının öğrencileri için bir artı oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Konya Huzurlu Bir Şehir

Huzurlu bir ortamda nitelikli bir turizm eğitimi almak isteyen öğrencileri fakültelerine davet eden Parlakkaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Nitelikli bir eğitim almayı isteyen öğrencilerden fakültemizi tercih etmelerini bekliyoruz. Sahip olduğu özelliklerle fakültemiz, alandaki diğer fakülteler arasında sivriliyor. Amacımız sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli yetiştirip ülke ekonomisine katkı sağlamak. Bu sayede mezun olan öğrencilerimiz de mezun olduklarında herhangi bir istihdam sorunu yaşamıyorlar."