Turizm Fakültesi
08.07.2014

Turizm Fakültesi Öğrencileri Aşçılığı 5 Yıldızlı Şeflerden Öğrenecek

Fakültemiz tarafından başlatılacak olan "iş başında eğitim dersleri" kapsamında öğrenciler, 2014-2015 eğitim öğretim yılında teori ve uygulamayı iç içe görecek.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya'nın girişimleriyle eğitim hayatlarına yeni bir uygulamayla başlayacak öğrenciler, seçmeli olarak tercih edecekleri bu ders sonunda, eğitim gördükleri yerlerde iş bulma imkânı da yakalayacak.

Fakültemiz 3. sınıf öğrencilerine yönelik başlatacağı yeni dersle, turizm sektörüne nitelikli eleman kazandırmayı hedefliyor. Derslerin 3. sınıftan itibaren başlayacağını dile getiren Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya, şunları kaydetti:

"İlk iki yıl temel bilgileri almalarını amaçlıyoruz. İlk defa yeni eğitim öğretim hayatında bu uygulamayı başlatacağız. Bu sayede derslere yeni ve farklı bir yaklaşım getirilecek. Bu dersi seçen öğrenciler aynı zamanda uygulama gördüğü otellerin iş disiplinini alarak, iş hayatına devam etme imkânını da yakalayabilirler. Temel amacımız; öğrencilerimizin uygulamayı ve teoriyi birleştirerek mezun olmaları ve meslek hayatına bir adım önde başlamalarıdır. Sektörün ihtiyacını doğrudan karşılayabilecek mezunlar vermeyi hedefliyoruz."

İş başında eğitim ve sektördeki kuruluşlarla işbirliği içinde bir çalışma başlattıklarını dile getiren Parlakkaya, "Öğrencilerimizin uygulamayı da bilecekleri şekilde mezun olmalarını sağlamaya yönelik bir çalışma. Uygulama kapsamında 4 ve 5 yıldızlı otellerle mutabakata vardık. Özellikle Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'ndeki öğrencilerimiz, buralarda haftada 8 saat seçmeli ders şeklinde iş başında eğitim uygulaması yapacak" diye konuştu.