Turizm Fakültesi
09.05.2013

Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı Başladı

Üniversitemiz ve Konya Büyük Şehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Uluslararası İnanç Turizmi Ve Hoşgörü Konferansı’ Dedeman otelde yapılan açılışla başladı.

Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Birol Akgün, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Tahir Yüksek, Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muhsin Kar, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. A. Saim Arıtan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Sekreteri Günnur Özalp, yabancı ülkelerden gelen misafirler, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muhsin Kar açılış konuşmasında şunları belirtti: “İnsanlar bulundukları yerlerden sadece doğayı, denizi, kumu görmek için seyahat etmiyorlar. İnanç Turizmi insanların doğruyu, hakikati, iç huzuru manevi ihtiyaçlarını gidermek ve insanın kendini bulma amacıyla kutsal yerlerin ziyaret edilmesidir.”

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Konya turizm alanında önemli mesafeler kat etmiştir. Dünyadaki benzer toplantılarla son yıllarda Konya’mızın kültürel, tarihi ve inanç turizmine başta Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan olmak üzere katkısı olan herkese saygılarımı sunarım. Bu sadece bir yıl için değil, gelecek yıllarda da insanlar birbirini tanımalıdır. Ön yargıların yıkılması ve ülke sorunlarının çözümü açısından önemli bir mesele. Biz üniversiteler olarak üzerimize düşeni toplumsal bir sorun olarak yerine getireceğiz.”dedi.

Türkiye’de spesifik alanda çağrılan ilk konferans olan ‘Uluslar Arası İnanç Turizmi Ve Hoşgörü Konferansı’ 09-12 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olup, 17 farklı ülkeden 60’ı İngilizce ve 64’ü Türkçe olmak üzere 124 bildiri sunulacaktır.