Turizm Fakültesi
07.04.2015

Fakültemiz Turizm Rehberliği Bölümü Öğrencileri Kapadokya'ya Teknik Gezi Düzenledi

Üyelerinin çoğunluğunu Turizm Rehberliği bölümü öğrencilerinin oluşturduğu “Kültür ve Turizm Topluluğu” Kapadokya Bölgesi’ne teknik gezi düzenledi. Geziye Turizm Fakültesi’nin bazı hocaları ve topluluk üyeleri katıldı. Gezi hakkında bilgi veren Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç “Bu teknik gezinin amacının ileride turist rehberi olacak öğrencilerimize şimdiden saha tecrübesi kazandırmak, hem de rehberlik mesleğinin inceliklerini aktarmak” olduğunu belirtti. Topluluk Başkanı Ahmet Aktaş ise; “günübirlik gezi kapsamında Aksaray Sultanhanı, Ihlara vadisi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Uçhisar, Ürgüp, Göreme, Paşabağları ve Avanos gibi coğrafi ve tarihi güzelliklerin olduğu alanlar hocalarımız eşliğinde gezildi” dedi. Geziye katılan öğrenciler ise Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan Göreme Milli Parkı’nı yakından görmekten çok mutlu olduklarını belirttiler.