Üniversitemiz Barista Atölyesi’nde düzenlenen lansman programına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demirel, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Harun Çalışkan, Üniversitemiz Büyük Veri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, Konya Sosyal İnovasyon Ajansı Direktörü Ali Güney ile Konya Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinden daire başkanları katıldı.
Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ceyhun Can Özcan ve Doç. Dr. Mustafa Cüneyt Şapcılar, proje sonuçlarına dair bilgiler paylaştı. Elde edilen verilere göre, kahve tüketimi zaman ve mekân tercihleri açısından değerlendirildiğinde, kahvenin sosyalleşme ve dinlenme süreçlerinde önemli bir rol oynadığı görüldü. Katılımcılar arasında kültürel bağları güçlü olan Türk kahvesi, özellikle evde en çok tercih edilen kahve türü olarak öne çıktı.
Program sonunda, Sosyal İnovasyon Ajansı tarafından organize edilen 2025 Yayıncılık Yaz Okulu kapsamında üniversitemizde bulunan katılımcılara kahve ikramında bulunuldu.