Tıp Fakültesi
04.03.2023

14 Mart Tıp Bayramı

İlk tıp bayramı Anadolu’nun ve İstanbul’un işgaline karşı direniş planının yapıldığı, kutlama bahanesiyle yapılan bağımsızlık hikayesini barındıran bir bayramdır.
Tıbbiyeli öğrenciler, 14 Mart 1919’da tıbbiyenin kuruluşunu gerekçe göstererek işgalci ingilizlere karşı “tıp bayramı” kutlaması adı altında tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran başkanlığında toplanırlar.
Fakültenin bina direkleri arasına Türk bayrağını asarak işgale karşı çıkarlar. Tıbbiyelilerin vatanseverlilikleri ve kararlılıkları sayesinde karanlık işgal günleri, asılan Türk bayrağı ile umuda dönüşür.
14 Mart gurur duyduğumuz, tüylerimizin diken diken olduğu , milli mücadelenizin, istiklal savaşımızın sembolü olmuş anlamlı bir gündür.
Bu topraklara ait yerli ve milli olan 14 Mart tıp bayramı tıbbiyelilerin sembolü olarak her yıl kutlanır.
Ülkemizin zor günler geçirdiği, asrın felaketi deprem nedeniyle bu yılki 14 Mart tıp bayramını tarihi misyonuna da uygun olarak öğrencilerin organize ettiği Deprem temalı bir toplantı olarak yapmayı planladık.
Her yıl fakültemizde klasik haline gelen biniş giydirme, ödül töreni ve protokol konuşmaları şeklinde geçen kutlama törenini bu yıl deprem nedeniyle iptal ettik.
Resmi bir davetiye ve protokol konuşmaları olmadan öğrenci organizasyonu şeklindeki 14 Mart tıp bayramına tüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz davetlidir.
Yer: Dekanlık binası (Asım Duman amfisi)
14 Mart saat 10’dan itibaren tüm gün
Prof. Dr. Hamdi Arbağ
Dekan