Tarla Bitkileri Bölümü

Hakkımızda

Tarla Bitkileri Bölümü, 2021 yılında fakültemizin ikinci bölümü olarak kurulmuş ve ilk öğrencilerini 2021 yılında alacaktır. Bölümümüz 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında yeni yapılan binamızda eğitime başlayacaktır.

Tarla Bitkileri Bölümü, Türkiye’de ve bölgemizde bitkisel üretimi en geniş bir şekilde temsil eden bölümdür. Tarla Bitkileri Bölümü Tahıllar, Yemeklik Baklagiller, Endüstri Bitkileri ve Çayır-Mera Yem Bitkileri olmak üzere 4 farklı disiplinde çalışmalar yapmakta ve teknik elemanlar yetiştirmektedir.

Bölümde genelde Dünya insanlığının, özelde ülkemiz insanlarının sağlıklı ve yeterli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla, yapılacak olan araştırma faaliyetlerinin hedefi; tarla bitkilerinin özellikle Orta Anadolu Ekolojisinde sürdürülebilir yüksek verim ve yüksek kaliteli ürün verecek şekilde yetiştirilme esaslarını ortaya koymak üzere temel ve uygulamalı araştırmalar sürdürmek ve bu araştırmaların sonuçlarının üretici düzeyinde uygulanması için gereken çabayı göstermektir.

Bölümümüz lisans öğrencileri konularında uzman öğretim üyelerimizin laboratuvarlarında yürütülen araştırma projelerinde dönem içi ve yaz aylarında yer alma fırsatı bulacak, aldıkları teorik eğitimi uygulamalarla pekiştirebileceklerdir. Öğrencilerimizin gerek bölüm içi, gerekse de ortak projeler çerçevesinde yurt içindeki ve yurt dışındaki üniversiteler ve diğer araştırma merkezlerinde uygulamalı eğitim almaları teşvik edilecektir. Bölüm programımızda, lisans öğrencilerimize sunulan araştırma olanakları ile onların başarılı bir kariyere adım atabilmeleri için gerekli temel bilgi ve pratik becerileri vermektedir. Mezuniyet sonrasında temel ve uygulamalı bilimlerde araştırmacı olabilmek, eğitimci olmak ya da gıda ve ilaç endüstrisi, tarım, ormancılık ve sağlık sektörlerinde görev alabilmek için her türlü donanımı kazanmaları sağlanmaktadır.