Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
11.06.2019

Osmanlı Araştırmaları Çalıştayı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü’nün düzenlediği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği “Osmanlı Araştırmaları Çalıştayı I: Karlofça'dan Mudanya'ya Osmanlı Dış Politikası ve Diplomasisi” isimli bir çalıştay çalışmasının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Çalıştayla, belirli bir alanda uzmanlaşan araştırmacıları serbest bir tartışma ortamında bir araya getirerek özgün araştırma sonuçlarını sunma zemini sağlamak, akademik ve bağımsız araştırmacılara derli toplu veriler temin etmek ve Osmanlı araştırmalarına ilişkin bilgi birikiminin artmasına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Dönüşümlü olarak farklı üniversitelerle ortak çalıştaylar düzenlenerek, Tarih, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler gibi bölümler arasındaki işbirliğinin arttırılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda her sene farklı bir temada gerçekleştirilecek çalıştay serisinin ilkinin konusu Osmanlı Dış Politikası ve Diplomasisi olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda “Osmanlı’dan Günümüze Türk Hariciyesinin ve Diplomasisinin Sorunları” başlığıyla bir panel de gerçekleştirilecektir. Çalıştay ve panel için herhangi bir katılım ücreti talep edilmeyecektir. Tüm davetli bilim insanlarının etkinliğimizi onurlandırmasını temenni ederiz.

Programa dâhil edilen bildirilerin duyurulması: 27 Nisan 2019

Çalıştay ve Panel Programının İlanı: 11 Haziran 2019

Çalıştay Düzenleme Tarihi: 21-22 Haziran 2019

Bildiri Tam Metinlerinin Gönderilmesi: 01 Ağustos 2019

Çalıştayın Düzenleneceği Yer:  Necmettin Erbakan Üniversitesi, Köyceğiz Yerleşkesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Meram / Konya

Bildiri özetlerinin gönderileceği e-posta adresi: [email protected]

Detaylı Bilgi için lütfen tıklayınız.