Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

Tanıtım

Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı,  Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümüne bağlı beş ana bilim dalından biridir. 

Ana bilim dalımızda lisans ve yüksek lisans eğitimi verilmektedir. Örgün eğitim programı uygulanan Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi ana bilim dalının amacı; lisans düzeyinde nitelikli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni yetiştirmek ve lisansüstü düzeyde yapılan çalışmalar, yönetilen tezler ile de Türk Dili ve Edebiyatı eğitimine akademik katkı sağlamaktır.

Ana bilim dalımızdaki alan, alan eğitimi ve eğitim bilimleri dersleri alanında uzmanlaşmış öğretim elemanları tarafından verilmektedir.

Ana bilim dalımız mezunlarının, edebiyatımızı ve kültürümüzü bilen ve özümseyen, Türk dilinin dününe ve bugününe hâkim olan, aldığı pedagojik formasyon dersleriyle de mesleğinde yetkin Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri olması birinci önceliğimizdir.   

 

Misyon

Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı, Türk dili ve edebiyatının tüm alanlarında öğrencilerine geniş bir bilgi ve donanım kazandırmayı, öğrencilerinin dil ve edebiyat bilgilerini geliştirerek, başta eğitim öğretim faaliyetleri olmak üzere görev alacakları her sahada yetkin bireyler olmasını hedeflemektedir.

Vizyon

 

Türkiye’nin ihtiyaçlarına uygun en iyi düzeyde Türk Dili ve Edebiyatı eğitim-öğretimi vermek. Bu bağlamda Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalının amacı, Türk Yüksek Öğretiminin temel amaçları çerçevesinde Türk dilinin yapısı ve gelişimi; Türk edebiyatının dönemleri, şahsiyetleri, eserleri ve özellikleri; Türk kültürü konularında bilgili; ulusal kültürünün bilincinde ve evrensel kültürle barışık; çalışma yöntem ve disiplini kazanmış; çözüm üretebilen, bilgisini çağın gereksinimlerine göre en iyi şekilde aktarabilen öğretmenler ve araştırmacılar yetiştirmektir.