Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü

Kariyer İmkanları

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı;
Coğrafya eğitimi alanında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim vermekte olup Anabilim Dalı bünyesinde 2 Profesör, 3 Doktor Öğretim Üyesi tam zamanlı olarak çalışmaktadır.  Anabilim dalına ait 2 derslik ve 1 Coğrafya Laboratuvarı bulunmaktadır. Anabilim Dalından mezun olanlar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet ve özel okullarında, diğer özel eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalışmakta, aynı zamanda çeşitli özel ve kamu kuruluşlarında eğitimlerine uygun farklı alanlarda görev yapmaktadır.
Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı;
İlk olarak 1998-1999 eğitim - öğretim yılından itibaren lisans düzeyinde öğrenci almaya başlamış olup halen lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde vermektedir. Anabilim Dalında 2 Profesör, 1 Doçent, 5 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Anabilim Dalı mezunları devlet ve özel ortaokullarda sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yapmaktadır.
Tarih Eğitimi Anabilim Dalı;
Tarih eğitimi alanında lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim vermekte olup Anabilim Dalında 3 Profesör, 1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Anabilim Dalı mezunları resmî ve özel orta öğretim kurumlarında tarih öğretmeni, arşiv ve çeşitli araştırma merkezleriyle ilgili kurumlarda tarih alanında araştırmacı, uzman ve öğretim elemanı olarak görev alabilmektedir.
Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı;
Lisans ve yüksek lisans eğitimi vermekte olup lisans düzeyinde nitelikli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni yetiştirmeyi ve lisansüstü düzeyde yapılan çalışmalar, yönetilen tezler ile de Türk Dili ve Edebiyatı eğitimine akademik katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Anabilim Dalında 2 Profesör, 2 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Öğretim Görevlisi görev yapmaktadır.
Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı;
Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı 1998 yılında kurulmuştur.
Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Türkçeyi doğru ve güzel kullanan, etkili iletişim kurabilen, bilimsel, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, haklarını ve sorumluluklarını bilen, çevresiyle uyumlu olabilen, okumaktan ve öğrenmekten zevk alabilen, bilim, kültür ve sanat etkinliklerine ilgi duyan, bilgi teknolojilerini kullanan ve üreten, uzmanlık alanında yetkin, çağdaş bilgi, görgü ve becerilerle donatılmış bireyler yetiştirmeyi hedefler.
Türkçe Eğitimi Anabilim Dalının amacı  lisans düzeyinde nitelikli Türkçe öğretmeni yetiştirmek ve lisansüstü düzeyde yapılan çalışmalar, yönetilen tezler ile de Türkçe eğitimine akademik katkı sağlamaktır.
Anabilim dalından mezun olan öğrenciler Türkçe öğretmeni ve Türkçe eğitimi alanında bilim insanı olarak; öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı II. kademesi, bunun yanı sıra Türkiye ve Türkiye dışında bulunan yabancılara Türkçe öğretimi kurumları, üniversiteler gibi sektörlerde/alanlarda görev alırlar.
Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim vermektedir. Ana bilim dalının misyonu; öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı II. kademesinde bunun yanı sıra Türkiye ve Türkiye dışında bulunan yabancılara Türkçe öğretimi kurumlarında, Türkçe derslerini verebilecek nitelikli Türkçe  öğretmenleri ile Türkçe Eğitimi alanında bilim insanları yetiştirmektir. Anabilim Dalında 2 Profesör, 5 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 Öğretim Görevlisi görev yapmaktadır.