29.09.2020

ORCID Numarası Alma Zorunluluğu: Tüm Öğrencilerin ve Öğretim Elemanlarının Dikkatine

Açık Bilim ve Açık Erişim çalışmaları kapsamında YÖK Yürütme Kurulunun 13.05.2020 tarihli toplantısında alınan karar gereği; verilerin standardizasyonunu sağlamak için öğretim elemanlarının ve tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı tüm öğrencilerin ücretsiz olarak temin edilebilen uluslararası yazar kimlik numaralarından Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarasını kullanmaları zorunlu tutulmuştur.

Bu hususun 18.06.2020 tarihinde yapılan duyurumuzda bildirilmiş olmasına rağmen YÖK tarafından YÖKSİS'te yapılan kontrollerde halen çok sayıda öğretim elemanı ve tezli lisansüstü programlara kayıtlı öğrenci tarafından ORCID numarası alınmamış olduğu tespit edilmiştir (ilgili yazı için tıklayınız).

Tüm öğretim elemanlarının ve tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin en kısa zamanda ORCID numarası almaları ve daha önce yapılan yayınlarını ORCID numarası ile eşleştirmeleri gerekmektedir.