Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü

Hakkımızda

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2010 yılında Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve 2017 yılında bu fakülteden ayrılarak Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesine alınmıştır.
Bölüm; Yönetim Bilimleri, Siyaset ve Sosyal Bilimler, Kentleşme ve Çevre Sorunları, Hukuk Bilimleri olmak üzere dört adet ana bilim dalından oluşmaktadır.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde; siyaset, devlet, kamu bürokrasisi ve bu kurumların vatandaşlarla ilişkilerini anlamaya ve geliştirmeye yönelik bir disiplin olarak devletin daha etkili ve verimli işlemesini sağlayacak düşünce, politika, uygulama ve yöntemlere dayalı bir eğitim vermeyi hedeflemekte ve bu doğrultuda donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaç edinmektedir..
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün amacı; deneyimli ve dinamik kadrosu ile hem kamu sektöründe, hem de özel sektörde etkin rol üstlenecek, donanımlı, eleştirel düşünme yeteneğine sahip üst düzey yöneticiler, bürokratlar ve akademisyenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü; bir yandan güç, otorite, meşruiyet, sosyal sınıf, toplumsal cinsiyet, etnik yapı ve siyasal katılım gibi konuları kapsarken, öte yandan devlet, hükümet, siyasal partiler, baskı grupları ve uluslararası örgütler gibi kurumları içermektedir. Disiplin aynı zamanda siyasal adalet, ideolojiler ile özgürlük, demokrasi, moral değerler ve eşitlik gibi siyasal fikirleri inceler ve bu konularda çalışmalar yapılmaktadır.