Siyasal Bilgiler Fakültesi
19.10.2022

İpek Yolu ve Ötesi Kongre Serisi

     SIRCON 2022 başarı ile tamamlandı…

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Alfraganus Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Ahmet Yesevi Üniversitesi, Mirza Uluğ Bey Özbekistan Milli Üniversitesi, Özbekistan Cumhuriyeti Bankacılık ve Finans Akademisi’nin paydaşlar arasında yer aldığı TİKA, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve NEÜ Yayınları’nın sponsoru olduğu İpek Yolu ve Ötesi Kongre Serisi’nin ilki olan “Bir Yol Bir Kuşak: Fırsatlar ve Tehditler” başlıklı kongre 4-7 Ekim 2022 tarihleri arasında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te geçekleştirildi.

Kongrede 37 bildiri yüz yüze, 57 bildiri ise online olmak üzere toplamda altı farklı ülkeden üç dilde 94 bildiri sunuldu.
Ayrıca kongrenin ilk günü akşamı Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz TOMAR ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya MIZIRAK, Taşkent Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hamdi TURŞUCU ve Özbekistanlı ve Türkiye’den giden katılımcılar ile Türkiye-Özbekistan arasındaki ilişiklerin daha ileriye götürülmesi için neler yapılması gerektiği ile ilgili çalıştay yapıldı.
Kongre kapsamında Taşkent Büyükelçimiz Sn.Olgan BEKAR ve TİKA Koordinatörü Sn.Cemalettin TÜNEY ve Türkiye’de YÖKAK eşdeğeri kurum olan Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Nezdinde Eğitimin Kalite Kontrolü Devlet Müfettişliği Başkan ve Yardımcıları da ziyaret edildi.
 
Kongre ve Ziyaretler ile ilgili linkler:
https://www.youtube.com/watch?v=j-_vIJ5kzb4
https://www.instagram.com/p/CjSn818sSmK/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D
https://www.youtube.com/watch?v=-MA-qdAAfAw
https://tdi.uz/uz/news/4993