Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
09.01.2020

Sinema-TV Bölümünde Medya ve Etik Konulu Söyleşi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sinema – TV bölümü alanında uzman isimleri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. 2019-2020 güz döneminin son bölüm etkinliğinde Radyo Gençlik Genel Müdürü Muhammet Ali Kaya öğrencileri Medya ve Etik konusunda bilgilendirdi.

Sinema – TV bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşide Konya’nın medya eğitimi konusunda diğer illere göre çok iyi bir seviyede olduğunu ve geniş bir çalışma alanı bulunduğunu belirten Kaya, eğitim açısından da Konya’nın öğrenciler için ideal şehirlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Kitleleri doğru bilgilendirmenin önemini vurgulayan Kaya, bir bilginin teyit edilmeden yayınlanmasının ciddi olumsuz sonuçlarının olabileceğini aktardı. RTÜK’ün Yayıncılık Etik İlkeleri’ni öğrencilerin şimdiden öğrenmesi ve yaşamları boyunca bu ilkelere bağlı yayıncılık yapmasını öğrencilere tavsiye eden Kaya’nın söyleşisi soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.