Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi
25.10.2022

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı (Erken Fark Edilsin İhtimaller Değişsin) Gönüllülük Çalışması

Dünya Sağlık Örgütü meme kanseri farkındalığının ve erken teşhisin önemi vurgulamak için 2004 yılından itibaren 01-31 Ekim ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlenmiştir. Kadınların maliyet gerektirmeyen ve erken dönemde kanserin tespit edilmesinde kullanılan kendi kendine meme muayenesini 20 yaş üzerindeki tüm kadınların uygulaması öngörülmektedir. Bu kapsamda Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından, Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında Hemşirelik 4. Sınıf öğrencileri tarafından “Meme Kanserinde Erken Teşhis ve Kendi Kendine Meme Muayenesi” konusunda etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik 25 Ekim 2022 tarihinde Konya ili Seydişehir ilçesinde Adil Cami Kuran Kursu’nda öğrenim gören kadınlarla yapıldı.