Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi
07.02.2023

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Soru ve Cevaplar

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan "Pedagojik Formasyon Eğitimi" konusundaki yazılar doğrultusunda Üniversitemizce gerekli çalışmalar tamamlanmış olup, süreç ile ilgili sıkça sorulan sorular ve dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmiştir.
  1. Pedagojik formasyon eğitimi hangi programda kayıtlı öğrenciler alabilecekler?
    • Öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen Üniversitemiz programları için tıklayınız.
    • 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında pedagojik formasyon eğitimi sadece 4. Sınıf öğrencilerine verilecek olup, sonraki eğitim-öğretim yıllarında 2. Sınıftan itibaren seçmeli ders olarak ilgili programların müfredatlarına eklenecektir.
  2. Pedagojik formasyon eğitimi ders seçimi nasıl yapılacak?
    • Dersleri almak isteyen öğrencilerin öğrenim gördükleri akademik birime dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru dilekçesi için tıklayınız.
  3. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında hangi dersler alınabilecek?
    • 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında tabloda belirtilen dersler alınabilecektir.
    • Ders Dönemi Ders Kodu Ders Adı T U K AKTS
      22-23 Bahar PDF1001 Öğretim İlke ve Yöntemleri 3 0 3 4
      22-23 Bahar PDF1002 Sınıf Yönetimi 2 0 2 3
      22-23 Bahar PDF1003 Eğitim Psikolojisi 3 0 3 4
      22-23 Bahar PDF1004 Öğretim Teknolojileri 2 0 2 3
  4. Diğer dersler 2023-2024 güz döneminden önce alınabilir mi?
    • 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında pedagojik formasyon derslerini alan öğrencilerden mezuniyetini talep edenlere yaz döneminde Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Birimi bünyesinde pedagojik formasyon sertifika programı açılacaktır. Öğretmenlik uygulaması dersi dışında ki tüm dersler sertifika ücretinin ödenmesi koşulu ile sertifika programından alınabilecektir.
  5. Pedagojik formasyon derslerine kayıt olmam 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olmama engel oluşturur mu?
    • Pedagojik formasyon derslerine kayıt olunması mezuniyete engel bir durum değildir. Pedagojik formasyon kapsamında alınan derslerin kredisi, öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezuniyet için gereken 240 AKTS’ye dahil değildir. Ancak alınan pedagojik formasyon dersleri öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) içerisinde gösterilecek ve bu dersler mezuniyet ortalamalarına dahil edilecektir. Pedagojik formasyon derslerini alan ancak 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olmak isteyen öğrencilerden mezuniyet koşullarını sağlayanların mezuniyet işlemleri başvuru yapmaları halinde gerçekleştirilecektir. Mezuniyet işlemi yapılan öğrenciler 4. maddede belirtilen Sertifika Programına kayıt yaptırabileceklerdir.
    • 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olmak istemeyen öğrenciler 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz döneminde öğrenim ücreti/katkı payı ödemelerini yaparak pedagojik formasyon derslerine devam edebilirler. Bu yöntem ile tüm dersleri tamamlayan öğrencilerin diplomalarının arka yüzüne “Pedagojik formasyon eğitimini tamamlamıştır.” ifadesi yazılacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Tarafından Hazırlanan Pedagojik Formasyon Eğitiminin Uygulanmasına Dair Muhtemel Sorular ve Cevaplar İçin Tıklayınız.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Tarafından Yayımlanan Pedagojik Formasyona Yönelik Bilgilendirme Duyurusu İçin Tıklayınız.

İletişim bilgileri: 0332 582 21 17   (7603)              [email protected]