Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

Hakkımızda

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, Makine Programı 2002 yılında öğrenci alımına başlamıştır. Makine Programı, 4 yarıyıldan oluşan 2 yıllık bir önlisans programıdır.

Makine Programı, endüstriye dayalı talaşlı ve talaşsız üretim metotları, bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD-CAM), Cnc (Torna-Freze) Teknolojileri, bakım ve onarım, ölçme ve kalite kontrol, hidrolik ve pnömatik sistemler, malzeme tanıma ve muayenesi (tahribatlı-tahribatsız) gibi alanlarda çalışabilecek teknik elemanları yetiştiren bir programdır.

Talaşlı imalat uygulamalarının yapıldığı bir imalat atölyesi mevcuttur. (Torna, freze, matkap, vargel, taşlama, kesme, bileme gibi takım tezgâhları ve Cnc Freze.)
Bilgisayar destekli çizim ve üretim (CAD-CAM) uygulamalarının yapıldığı bilgisayar laboratuvarları ile hidrolik-pnömatik labaratuvarı da programın uygulama derslerinde kullanılmaktadır.

Amacı: Mesleği ile ilgili teorik ve pratik bilgiye sahip, araştırmacı, üretken, kendisini sürekli yenileyen, takım çalışmasına yatkın, özgüven sahibi, mesleki, ahlaki ve sosyal sorumluluklarını bilen nitelikli teknik elemanlar yetiştirmektir.

Vizyon: Mezunları ile sektör tarafından tercih edilen, sektör ve endüstri ile güçlü bağları olan, çağın gereklerine göre gelişen ve değişime ayak uyduran bir program olmaktır.  

Misyon: Mesleki yeterlikleri kazanmış, donanımlı ve kendisini sürekli yenileyen, üretken bireyler yetiştirmektir.