Elektronik ve Otomasyon Bölümü

Hakkımızda

Mekatronik, akıllı bir makine oluşturabilmek için makine bilimi, elektronik bilimi ve bilgisayar bilimleri arasında anlamlı bir bütünlük kuran disiplinler arası bir mühendislik dalıdır. Mekatronik ürünler; mekanizmalar, eyleyiciler, sensörler, bilgisayarlar ve kontrol algoritmalarının birleşiminden oluşur. Birçok mekanik fonksiyonun, elektronik olarak gerçekleştirilmesi mekatronik ürünlere oldukça esnek bir yapı kazandırmaktadır. Bu esnek yapı sayesinde mekatronik ürünler; çok daha kolay şekilde yeniden tasarlanabilir ve programlanabilir, çok daha karmaşık sistemlere bile dağınık kontrol uygulayabilir, otomatik olarak veri toplayabilir ve bu verileri raporlayabilir. Mekatronik tasarımın getirdiği avantajlar sayesinde son yıllarda zeki ürünler üretilmeye başlanmıştır. Bu sebeple günümüzde ve gelecekte mekatronik mühendislerine ve teknikerlerine yoğun şekilde ihtiyaç duyulacağı açıktır. 

2011 yılında normal öğretim programı ile açılan Elektronik ve Otomasyon bölümü, Mekatronik programı, okulumuzun en yeni bölümüdür. 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle bölümün bünyesinde 3 öğretim görevlisi ve toplam 96 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır.

Amacı: Programın amacı, mekatronik alanında bilgi ve beceri sahibi, mekanik, elektrik-elektronik, hidrolik-pnömatik ve bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, bireysel veya grup çalışmalarında başarılı, ulusal değerleri önemseyen, nitelikli teknik elemanlar yetiştirmektir.
Vizyon: Eğitim öğretim kalitesini en üst seviyede tutabilen, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretmede önderlik eden, paydaşlarıyla işbirliği içinde olan, disiplinler arası çalışmaya önem veren, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen bir program olmaktır.
Misyon: Mesleki ve Teknik eğitim alanındaki küresel iş dünyasındaki küresel eğilimleri de dikkate alarak, sanayî, ticari ve hizmet sektörlerinin rekabet güçlerini artıracak bilgi ve beceri-lerle donatılmış, yenilikçi, girişimcilik ve mesleki etik anlayışına sahip tekniker ve meslek ara elemanlarını uluslararası kalite ve standartlarda eğiterek, elektronik ve otomasyon sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar yetiştirmektir.