Elektronik ve Otomasyon Bölümü
09.07.2018

ÜNİVERSİTEMİZDE 2017-2018 YILI MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Üniversitemiz 2017-2018 Genel Mezuniyet Töreni Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen programla gerçekleşti.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “Maalesef Giresun kırsalında gerçekleşen bir operasyonda şehit düşen Ali Cevizli kardeşimizin bugün Ilgın’da cenaze merasimi var. Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Bunun son olmasını temenni ediyorum.” sözleri ile konuşmasına başladı.

Şeker; “2010 yılında bizler için hummalı bir çalışma başladı ve bugün 8. yılını idrak ettiğimiz bu görevde şükürler olsun Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olma yolunda ilerleyen bir üniversiteye sahibiz. Türkiye dün itibariyle yeni bir sisteme geçiş yaptı. 2023 hedeflerine ulaşmak üzere bölgenin güven unsuru olan bir ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürümüş olacağız. Bu bağlamda daha nitelikli kadrolara ihtiyacımız var. Bizim mezunlarımızın da kazandıkları yetkinlik ve donanımla, güzel ahlakla, vatan millet sevgisi ile ülkemize katkıda bulunacaklarını biliyorum yolları açık olsun. Aileler bizlere çocuklarını emanet olarak teslim ettiler. Aileler, evlatları için maddi manevi birçok fedakârlıkta bulundular ve bugün bizimle beraberler. Bir toplumun ayakta kalması için ailenin önemini vurgulamak isterim. Annelerin ve babaların hakkı ödenmez. Biz, bunun yaşanmışlık örneklerini aktardık sizlere. Türkiye birçok badireyi atlattı ise ailenin dayanışma gücü ile atlattı.” ifadelerini kullandı.

Konya’nın artık bir üniversiteler şehri olduğunu hatırlatan Rektör Şeker şunları söyledi: “5 üniversitemiz var. Bu üniversitelerimizle beraber tatlı bir rekabet içerisinde, nitelikli insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Ülkelerin rekabetinin en önemli unsuru yetişmiş insan kaynağıdır. Bu anlamda ülkemiz insanını ne kadar özenle donatırsa, ülkenin katma değeri de o kadar artacaktır. Sizler de mezuniyet sonrasında kendinizi yetiştiriniz. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak kendi mezunlarımıza güveniyoruz. Gençler Allah yolunuzu açık etsin.”

Üniversitenin halk oyunları topluluğunun gösterisinin ardından Profesörlük beratlarının takdimine geçildi. Hocalara beratları, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından takdim edildi.

Ardından Türk Halk Müziği Bölümü hoca ve öğrencilerinin hazırladığı konsere geçildi. Mezun olmanın heyecanını yaşayan gençler, yapılan konser ile doyasıya eğlendi.

Yüksekokulumuzda ilk beşe giren  mezun öğrenciler Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Önder Kutlu’nun elinden ödül ve diplomalarını aldılar. Bölümümüz Mekatronik programı Öğrencilerimiz Yasin Tıraş ile Vural Balı'da ilk beş içerisinde yer alarak diplomalarını Rektör yardımcılarımızdan almışlardır.

Bölümlerde dereceye giren öğrencilere de ödül ve diplomalarının takdiminin ardından kep atma törenine geçildi.

Yüksekokulumuz mezuniyet töreninde mezun öğrencilerimize diplomaları Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin ARIKAN hocamız ve öğretim elemanları tarafından verildi.