Elektrik ve Enerji Bölümü

Hakkımızda

Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı 1990 yılında açılmış ve aynı yıl öğrenci alımına başlamıştır.

Elektrik Programı, 4 yarıyıldan oluşan 2 yıllık  bir ön lisans programıdır ve TYT puanı ile öğrenci almaktadır.

Programda 3 adet öğretim görevlisi bulunmaktadır. İhtiyaç duyulan derslerde, Seydişehir Meslek Yüksekokulu bünyesindeki ve Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi bünyesindeki öğretim elemanlarından istifade edilmektedir.

Programda 1 adet Elektrik Laboratuvarı mevcuttur. Ayrıca Mekatronik ve Bilgisayar Laboratuvarlarından da istifade edilmektedir.

Dersler teorik ve uygulamalı olarak yapılmaktadır. Derslerin sanayi ile uyumlu olması için sanayi ve piyasa ile ilişkilere özen gösterilmektedir. Yaz aylarında yapılan staj ile dersler desteklenmektedir.

Elektrik Programı müfredatı; elektrik, elektronik , güç elektroniği , elektrikle çalışan sistemler, arıza analizi, elektrik makinaları ve motorları, elektrik enerjisinin üretimi iletimi ve dağıtımı, kumanda ve otomasyon sistemleri, elektrik tesisatı ve proje çizimleri konularını kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.

Programının Amacı: Elektrik ve enerji sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlarla yakın işbirliği içinde ve sanayinin gelecekteki hedeflerini de gözeterek çağdaş koşullarda çalışabilecek nitelikte vasıflı ara eleman yetiştirmektir.

Programın Misyonu: Mesleki yeterlikleri kazanmış, teknolojik gelişmeleri takip edebilen, hayat boyu öğrenmeyi benimsemiş, bilimsel yöntemleri uygulayan, etik değerlere saygılı elektrik ve enerji sektörünün  ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elemanlar yetiştirmektir.

Programın Vizyonu:Eğitim öğretim kalitesini en üst seviyede tutabilen, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretmede önderlik eden, paydaşlarıyla işbirliği içinde olan, disiplinler arası çalışmaya önem veren, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen bir program olmaktır.