Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
09.11.2016

Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu bir dizi faaliyette bulundu

 Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu olarak Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi öğrencileri Ankara’da ASELSAN’a teknik bir seyahat gerçekleştirdi.
Geziye Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, Kalabalık Akademik Danışmanı ve Seydişehir MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yusuf Uzun, Cihaz Mühendisliği Birim Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kayrıcı ve Uzay ve Havacılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Samancı da katıldı. Gezide öğrenciler ASELSAN Macunköy Tesislerinde kurum hakkında veri aldı ve tesislerde üretilen ürünleri çözümleme fırsatı buldular. Dekan Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, ASELSAN yetkilileri ile yapmış olduğu görüşmelerde öğrencilerin staj ve istihdamı hakkında bilgiler alırken ASELSAN – Üniversite iş birliği çalışmaları hakkında da görüşmeler yapıldı.
Heyet ASELSAN ziyaretini tamamladıktan daha sonra sırasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Halk Cami, Hacı Bayram-ı Veli Türbesi ve son olarak da AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir’in davetlisi olarak Türkiye Büyük Halk Müziği Meclisi ziyaretinde bulundu. Ziyarette AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli de Meclis Kulisinde öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Öğrenciler Meclis Genel Kuruluna girerek meclis gündemini canlı olarak izleme imkânı bulunduktan daha sonra gezi tamamlandı.
Gezi sonrası açıklamalarda bulunan Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu Yönetimi, “Bu nesil gezilere imkan sağlayarak bizlerin teknik ve sosyal yönden kendimizi geliştirmemize fırsat veren Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocamıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.
Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğundan Kan Bağışı Kampanyası;
Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu keza Kızılay ile iş birliği içinde Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Seydişehir Meslek Yüksekokulunda Kan Bağışı Kampanyası düzenledi. Kampanyaya öğrenciler ve personel katılım yaparak destek verdi. Kızılay yetkilileri şunları söyledi: “Her sene Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu ile beraber gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe takviye veren ilk önce topluluk yönetimine, mektep idarecilerimiz edinmek üzere kan bağışında bulunan tüm destekçilere teşekkür ederiz.”