Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
16.09.2016

Rektörümüz ve Bakan Yardımcımızın Fakültemize Ziyareti

Yükseköğretimin sorunlarını konuşmak ve çözüm önerileri üretmek üzere Fakültemizde bir dizi toplantı gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Önder Kutlu, Seydişehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Güray, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, BAP Koordinatörü Prof. Dr. Selman Türker ve Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan’ın da katılımıyla ilk olarak Seydişehir Kaymakam Vekili Ali Polat makamında ziyaret edildi.

Önemli Olan Eğitimin Kalitesini Korumak ve Yükseltmek

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Seydişehir’de çok iyi bir mühendislik eğitiminin olduğunu vurguladı ve bundan sonra yeni programların açılması için çaba sarf edeceklerini belirtti. Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) kriterleri sağlanamadığı için bazı planlanan programların açılamadığını ifade eden Şeker, gerekli şartlar yerine getirildiğinde yeni programların açılacağını anlattı. Şeker, verilen eğitimin kalitesini koruma ve yükseltmenin önemli olduğuna da dikkat çekti.

Seydişehir Açısından Önemli Bir Gün

Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci ise ilçedeki yükseköğretimin kalitesini daha da ileriye taşımak için yeni adımlar atılacağını ve bazı incelemeler yapılacağını belirterek bu toplantıların Seydişehir açısından büyük önem taşıdığını anlattı.

Heyet daha sonra Eti Alüminyum A.Ş. tesislerini ziyaret etti. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Cengiz, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve eğitim öğretime her zaman destek vereceklerini açıkladı.

Son olarak Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirilen toplantıda açılabilecek yeni programlar, öğrencilerin barınma sorunu için ne gibi çözümler üretileceği, yapılacak çevre düzenlemeleri gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.