Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
09.12.2017

Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu Eskişehir TEİ (TUSAŞ Motor Sanayi) fabrikasına gezi düzenledi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu olarak Yrd.Doç.Dr. Yusuf UZUN ve topluluk öğrencileri Eskişehir TEİ (TUSAŞ Motor Sanayi) fabrikasına gezi düzenledi.
TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), 1985 yılında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), General Electric (GE), Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) ve Türk Hava Kurumu (THK) arasında kurulmuş olan bir anonim şirkettir. Havacılık sanayisine yüksek kaliteli ürünler ve hizmetler sunarak, uluslararası düzeyde bir üretici ve dünya çapında bir tasarım merkezi konumunda, her gün bir adım daha ileri giderek hedeflerine ulaşmaktadır. 1987 yılında ilk motor ve motor parçalarının üretim ve sevkiyatını gerçekleştiren TEI, aradan geçen yıllar içerisinde uçak motor parça ve modül üretimi, montaj ve test teknolojisinin ülkemize transferini gerçekleştirmiş; ayrıca uluslararası standartta, güvenilir, yüksek kaliteli üretimiyle kendini global pazarlarda kanıtlamıştır.

Bu çerçevede çalışmalarına devam eden TEI’nin yatırım ve girişimlerini sürdürdüğü başlıca faaliyet alanları  aşağıdaki gibidir;

1.  Parça ve Modül Üretimi
2.  Motor Montaj ve Test & Motor Bakım,Onarım ve Revizyon
3.  Motor Tasarım ve Ürün Geliştirme  

Yrd.Doç.Dr. Yusuf UZUN TEİ ziyaretinin öğrencilerimizin teknolojiyi yerinde öğrenmeleri yönünden çok faydalı geçtiğini bu tip gezilerin sıklıkla yapılacağını dile getirdi.