Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
09.08.2017

Fakültemizi Yeni Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine

Sevgili Öğrencilerimiz;

Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz;

Kayıt işleminizi iki farklı şekilde yapabilirsiniz;

A) E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT;

- Tüm PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 11 – 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabilirsiniz. (11 Ağustos 2017 tarihinden itibaren)

*E-Devlet üzerinden kayıt işleminin nasıl yapılacağını görmek için tıklayınız.

- E-Devlet üzerinden kayıt yapan ikinci öğretim öğrencilerimizin öğrenim ücretlerini 18 Ağustos 2017 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. ÖĞRENİM ÜCRETİNİ ÖDEMEYEN İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ÖĞRENCİLİK HAKLARINDAN FAYDALANAMAYACAKTIR.

E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin 25 Eylül-09 Ekim 2017 tarihleri arasında öğrenim gördüğü fakülteye aşağıdaki belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

1. E-Devlet kayıt belgesi. (E-Devlet üzerinden kayıt onaylandıktan sonra sistemden alınan belge)

2. 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,

3. İkinci öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretini ödendiğine ilişkin dekont. (Öğrenci numaranız ile Vakıfbank Şubeleri, ATM'leri ve Vakıfbank İnternet Bankacılığından ödeme yapılabilir.)

*Öğrenci Numaranızı ve ödemeniz gereken öğrenim ücreti miktarını öğrenmek için tıklayınız.  (11 Ağustos 2017 tarihinden itibaren)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B) ŞAHSEN KAYIT;

E-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin 14 – 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları ilgili Fakülte/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri birimine aşağıda istenen belgeler ile birlikte şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.

Kayıt için Gerekli Belgeler

1. Lise (ortaöğretim) diplomasının aslı ya da diploma kayıp belgesi. (Liseden (Ortaöğretim kurumundan) 2008 ve önceki yıllarda mezun olanlar için geçerlidir.) (Diploması kaybolan öğrencilerin mezun oldukları ortaöğretim kurumundan kayıp belgesi almaları gerekmektedir.),

2. 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,

3. İkinci öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretini ödendiğine ilişkin dekont. (Öğrenci numaranız ile Vakıfbank Şubeleri, ATM'leri ve Vakıfbank İnternet Bankacılığından ödeme yapılabilir.)

4. Askerlik durum belgesi. (29 yaş ve üzeri öğrenciler için geçerlidir.)

* MUAFİYET SINAVI

*** Ortak Zorunlu Yabancı Dil Derslerinin Muafiyet Sınavı : 20 Ekim 2017 Saat : 14:00 (25 Eylül-04 Ekim 2017 tarihleri arasında başvuru yapılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız.)

(Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavına Üniversitemize yeni kayıt yaptıran ve ingilizce hazırlık sınıfı okumayacak olan öğrencilerimiz başvuru yapabilir.)