Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
22.08.2014

Kazanan Öğrencilerimizin Kesin Kayıt İşlemleri

ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT İŞLEMLERİNİZİ

AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALAR DOĞRULTUSUNDA TAMAMLAYABİLİRSİNİZ.

1. Adım : ÖN KAYIT İŞLEMLERİ

• Öğrenci numaranızı ve Şifrenizi öğrenmek için teksifre.konya.edu.tr adresine tıklayınız. Kişisel bilgilerinizi girerek şifrenizi alabileceksiniz.

• Sistemden aldığınız Öğrenci numaranızı ve şifreniz ile 25 Ağustos 2014 tarihinden itibaren onkayit.konya.edu.tr web adresinden Ön Kayıt işlemlerinizi tamamlayınız.

• Ön kayıt formunu doldurduktan sonra çıktısını mutlaka alınız.

UYARI : Online kayıt sistemi Internet Explorer 9 ve üzeri ile çalışmaktadır. Kayıtlarda sorun yaşamamak için Yandex Browser veya Chrome kullanabilirsiniz. Yandex Browser indirmek için Tıklayınız. Chrome indirmek için Tıklayınız

1. Adım : KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıt işlemlerinizi iki farklı şekilde yapabilirsiniz.

a - ŞAHSEN KAYIT:

• Ön Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında aşağıda belirtilen adreslerdeki kayıt bürolarında gerekli evraklar ile şahsen gelerek kayıt işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

b - ONLİNE KAYIT:

• Ön Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra isteğe bağlı olarak 26 Ağustos-02 Eylül 2014 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinden elektronik kayıt (E-Kayıt) yapabilirsiniz.

• Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak, “e-hizmetler” bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında 26 Ağustos 2014 tarihinde açılacak ‘Üniversite E-Kayıt’ seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecektir.

• Kayıt işlemini tamamladıktan sonra barkodlu çıktı belgenizi mutlaka alınız.

• Kayıt işlemini online yapan öğrenciler 01-10 Eylül 2014 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeleri teslim etmek ve ders kaydı yapabilmek için Musalla Bağları Mah. Ruhi Bağdadi Sok. No: 10 Selçuklu/KONYA (Tel : 0 (332) 280 80 12-13-14) adresine belgeleri şahsen teslim etmek zorundadır.

Not 1: İkinci Öğretim ve Özel yetenek sınavı kapsamında Üniversitemiz bölümlerine yerleşen öğrenciler online kayıt yapamayacaklardır.

Not 2: Online kayıtta; öğrencinin yerleşme bilgisi, askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından mezun olup olmadığına dair bilgileri kayıt ekranında yer alacaktır. Askerlik durumu online kayıt yapılmasına engel olmayacaktır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler online kayıt yapamayacaklardır.

• KAYIT SIRASINDA ÜNİVERSİTEMİZ TARAFINDAN İSTENEN BELGELER:

1. Mezun olunan ortaöğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi.

2. Son 6 ay içinde önden çekilmiş 12 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf.

3. Harcın ödendiğini gösteren banka dekontu (2. Öğretim Öğrencileri İçin) [Hesap Bilgileri: VAKIFBANK NALÇACI ŞUBESİ : TR880001500158007299642372]

4. Ön Kayıt Sisteminden  doldurulacak "Öğrenci Bilgi Formu" çıktısı (onkayit.konya.edu.tr adresinden alınacak kayıt formu, Ön kayıt Formunda Barkod Bulunmamaktadır

5. Online kayıt yapan öğrencilerin kayıt yaptırdıklarına dair sistemden aldıkları barkodlu çıktı.

KAYIT ADRESİ:

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi