Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
14.02.2014

Seydişehir Kampüs Alanı Ağaçlandırılıyor

Seydişehir Kampüs alanı için peyzaj projesi oluşturuluyor. Bu çerçevede 290 000 m2’lik alan ağaçlandırılacak.

Proje paydaşları, 11.02.2014 Salı günü Seydişehir Kaymakamı Tuncay SONEL ve Konya Orman Bölge Müdürü Necati ALIÇ, beraberinde Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz ARIK, Seydişehir Orman İşletme Şefi Abdülkerim KOÇAŞ ve Konya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndan Peyzaj Mimarı Mehmet ÇELİK ile birlikte Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selman TÜRKER’i ziyaret ettiler.

Ziyaret sonrası hep birlikte ağaçlandırılacak alana gidilerek; etüt çalışması yapıldı.

Etüt çalışmaları sırasında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Necati Alıç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’nun da içinde bulunduğu 29 hektarlık alana ilk etapta ceviz, sedir, akasya gibi çeşitli ağaçların dikileceğini ifade etti.

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker ise, projede; spor ve yaşam alanları, kır kahvesi, kafeterya ve camii bulunacağını söyledi. Ayrıca söz konusu alanda ileride yapılabilecek muhtemel fakülte binaları için de yer ayrılacağını belirtti.  Bu hususta emeği geçen herkese teşekkür eden Sayın Türker, projenin en kısa sürede tamamlanıp öğrencilerimizin hizmetine sunulacağını söyledi.