Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
04.11.2018

ESRİ | ArcGIS Tanıtım & Eğitim Toplantısı

01/11/2018 tarihinde bölümümüz bünyesinde gerçekleştirilen ESRİ-ArcGIS Tanıtım & Eğitim Toplantısı kapsamında ESRİ Teknik Satış Takım Lideri Emre Biçer, Eğitim Sektör Lideri Deniz Köfter ve Şehir Plancısı Dilara Hakyemez ESRİ Türkiye ve ArcGIS platformu hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Bu toplantı kapsamında öğrencilerimize aktarılan konular:

• Esri Türkiye Kimdir?
  • ArcGIS platformu hakkında bilgilendirme
  •  ArcGIS Çözüm Modelleri hakkında bilgilendirme
  • Şehir bölge planlamada CBS kullanım alanları
  • Örnek uygulamaların gösterimi ile Jeoloji verilerini de işin içine katarak yer seçimi ve risk analizlerinin oluşturulması.

Uygulama 1. Fay, heyelan, yangın ve sel haritalarından risk analizinin yapılarak tehlikeli bölgelerin tespiti.

Uygulama 2. Yer seçimi senaryosu. Konut alanlarının belirlenmesi için eğim, mevcut park ve okullar, yol ağı ve arazi kullanımı baz alınarak en uygun yer seçiminin yapılması.

Toplantı ile ilgili görsellere buradan  ulaşabilirsiniz.