Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı
16.05.2016

Engelsiz Kalemler Fuarı’nda Üniversitemize Yoğun İlgi

Engelsiz Bir Dünya İçin Buluşuyoruz sloganı ile Üniversitemizin kurucu üyesi olduğu Engelsiz Dünya Platformu’nun öncülüğünde hazırlanan Engelsiz Kalemler Fuarında üniversitemizin standı ziyaretçi akınına uğradı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşun yöneticisi ile yüzlerce vatandaşa fuar süresince üniversitemizin engellilere yönelik gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verildi. Karaosmanoğlu, Üniversitemizde gerçekleştirilen faaliyetleri takdirle karşıladığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Belediye olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin engelliler konusundaki deneyimlerden akademik anlamda faydalanmak bu konudaki çalışmalarınızı daha detaylı öğrenmek ve belediyemizde hayata geçirmek isteriz.”

Fuara Üniversitemiz adına katılan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Engelsiz Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yahya Çıkılı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü İdris Yeni ve Engelli Birim Görevlisi İsmet Çavdar da Üniversitenin bu konudaki deneyimlerini paylaşmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.

TRT'den de Üniversitemizin standına ilgi gösterildi. TRT Programcısı İnci Ertuğrul Üniversitemizin standını ziyaret etti. Ayrıca Engelsiz TRT Televizyonu stanttaki yetkililerden üniversitenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Fuarda standa gelenlere Üniversitemiz tarafından hazırlanan ve engeliler ile ilgili tüm yasa, yönetmelik ve yönergelerin bir araya getirildiği “Engelli Tanıtım ve Bilgilendirme El Kitabı” dağıtıldı. Kitabı alanlar sahip oldukları hakları tek bir kaynaktan öğrenebilecekleri böyle bir kaynağı hazırladığı için Necmettin Erbakan Üniversitesine teşekkür etti. Ayrıca Üniversitemizin engellilerle ilgili gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında ziyaretçilere bilgi verildi ve bu konuda hazırlanan kitapçıklar dağıtıldı.