Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi
27.12.2018

Sağlık İdarecileri Günü Programı (24/12/2018)

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından 24 Aralık 2018 tarihinde “Sağlık İdarecileri Günü” programı düzenlendi.

Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ş. Didem KAYA fakültenin Sağlık Yönetimi Bölümü hakkında bilgiler verdi ve öğrencilere önerilerde bulundu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur UYSAL konuşmasında sağlık idarecilerinin ve sağlık yönetimi bölümü öğrencilerinin Sağlık idarecileri Günü’nü kutlayarak Sağlık Yönetimi’nin önemini vurguladı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Namaitijiang MAIMAITI’i “Sağlık Ekonomisi Modellerinin Sağlık Politikası ve Planlamasındaki Rolü” başlıklı konuşmasında; bir akademisyen gözüyle “Sağlık Ekonomisi”nin gerekliliklerinden ve ekonomik değerlendirme modellerinden biri olan Maliyet-Etkililik Analizi ile bu analizin bir modeli olan “Markov Modeli” hakkında bilgiler verdi. Akademi Konya Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp ÇETİN “Sağlık Hizmetlerinde Maliyet Analizi ve Sürdürülebilirlik” başlıklı konuşmasında, özel bir sağlık kurumu idarecisi olarak yapılacak yatırımlarda, verilecek hizmetlerde ve devlet kurumları ile beraber yürütülecek faaliyetlerde analizlerin önemi hakkında bilgiler verdi.