Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi
22.11.2018

Okul Çağı Çocuklarında Yeterli ve Dengeli Beslenme” konulu beslenme eğitimi (14.11.2018)

Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim elemanları tarafından 14.11.2018 tarihinde İlimiz Meram İlçesi’nde bulunan Mehmet Hasan Sert İlkokulu’nda öğrenci velilerine “Okul Çağı Çocuklarında Yeterli ve Dengeli Beslenme” konulu beslenme eğitimi verilmiştir. Seminere Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah ÖKSÜZ, Öğr. Gör. Şenay Burçin ALKAN ve Öğr. Gör. Havvanur TAŞKIN sunumları ile öğrenci velilerini bilgilendirmişlerdir.

Öğrenci velileri “Yeterli ve Dengeli Beslenmenin Fiziksel ve Zihinsel Gelişime Etkisi”, “Menü Planlama” ve “Hazır ve Paketli Besinler” konularında bilgilendirilmiştir. Velilerin konu ile ilgili merak ettiği hususlar hakkında bilgiler soru-cevap şeklinde verildi. Ayrıca okul idaresi ile birlikte öğrencilere de beslenme eğitimi verilmesi konusunda planlama yapılmıştır.