Personel Daire Başkanlığı
05.04.2016

Üniversitemizde, İşyerinde Motivasyon Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı tarafından organize edilen, AKEF Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Dilmaç Üniversitemiz personeline “İşyerinde Motivasyon” konulu bir konferans verdi. Risk, başarı, inanç gibi kavramlara değinen Dilmaç, sağlam adımlar atmak için insanın kendisini motive etmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Kendinizi Zamana Değil Hayata Endeksleyin

Zaman kavramına yanlış bir bakış açısıyla yöneldiğimizi hatırlatan Dilmaç, “Daha işe giderken saate bakıp nasıl geçecek koca gün diye düşünmeye başlıyorsunuz. Böyle bir bakış açısıyla o saatler geçmez zaten. Kendinizi zamana değil hayata endeksleyin. Ancak o zaman mutlu olacaksınız, ancak o zaman kazanacaksınız” diye konuştu.

Zamanı yeniden yapılandırmanın ve onu verimli kullanmanın başlı başına motive edici bir yardım olduğunu belirten Dilmaç, her insanın zaman yönetimini doğru yaparsa mutlu olmaya adım atmış olacağının altını çizdi.

İşyerinde Motivasyon İçin Ne Yapabiliriz?

Çalışma hayatında belli konulara hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Bülent Dilmaç sözlerini şöyle sürdürdü: “İşyerinizde dürüst olun, adil davranın, saygı gösterin, arkadaşlarınızın düşüncelerine değer verin, zaman zaman bir araya gelip neler yaptığınızı değerlendirin. Kuralların dışında bir araya gelen insanların aidiyet duygularının daha çok geliştiği bir gerçektir. Birlikte yemek yiyin, sohbet edin. Nelerin değiştiğini göreceksiniz.”