2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Başvurusu Yapan Adayların Dikkatine

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığının kontenjan dağılımları ile ilgili aldığı karar (Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar uyarınca yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvurma imkanı bulunan, mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu adaylar için Öğretmenlik, Hukuk, Tıp ve Diş Hekimliği programlarına kayıtta anılan programların kontenjanın %10’unun aşılmaması gerekmektedir.)  doğrultusunda yerleştirme işlemleri yapılmış ve ilan edilmişti. Ancak adayların tercih aşamasında kontenjan kısıtlamasını bilmemeleri sebebi ile yetersiz ve uygun tercih yapamadıklarından bazı mağduriyetler oluştuğu görülmüştür. Bu sebeple yapılan yerleştirmeler iptal edilmiş olup, başvurusu kabul edilen adaylar için YÖK kontenjan dağılımları dikkate alınarak 05.08.2019 / 16.08.2019 tarihleri arasında yeniden tercih alınacaktır.

.. TERCİH DEĞİŞİKLİĞİ ..

**Tercih değişikliği için önce KAYDET seçeneği tıklanması gerekmektedir..

..::Online Başvuru / Online Application::..