Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine

Sevgili Öğrencilerimiz;

Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz;

Kayıt işleminizi iki farklı şekilde yapabilirsiniz;

A) E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT;

- Tüm PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabilirsiniz.

*E-Devlet üzerinden kayıt işleminin nasıl yapılacağını görmek için tıklayınız.

- E-Devlet üzerinden kayıt yapan ikinci öğretim öğrencilerimizin öğrenim ücretlerini 25 Ağustos 2019 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. ÖĞRENİM ÜCRETİNİ ÖDEMEYEN İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ÖĞRENCİLİK HAKLARINDAN FAYDALANAMAYACAKTIR.

E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin 23-30 Eylül 2019 tarihleri arasında öğrenim gördüğü Fakülte/Meslek Yüksekokula aşağıdaki belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

1. E-Devlet kayıt belgesi. (E-Devlet üzerinden kayıt onaylandıktan sonra sistemden alınan belge)

2. 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,

*Öğrenci Numaranızı ve ödemeniz gereken öğrenim ücreti miktarını öğrenmek için tıklayınız.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B) ŞAHSEN KAYIT;

E-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları ilgili Fakülte/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri birimine aşağıda istenen belgeler ile birlikte şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.

Kayıt için Gerekli Belgeler

1. Lise (ortaöğretim) diplomasının aslı. Diplomasını kaybeden öğrencilerin mezun oldukları ortaöğretim kurumundan diploma kayıp belgesi almaları gerekmektedir. (2008 ve öncesi yıllarda mezun olanlar için geçerlidir.),

2. 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,

3. İkinci üniversite harcı yada ikinci öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretini ödendiğine ilişkin dekont. (Öğrenci numaranız ile Vakıfbank Şubeleri, ATM'leri ve Vakıfbank İnternet Bankacılığından ödeme yapılabilir.)

4. Askerlik durum belgesi. (29 yaş ve üzeri öğrenciler için geçerlidir.)

5.1. Havacılık Yönetimi Programına kayıt yaptıracak öğrenciler;

*Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını belgelemek zorundadırlar.

*Ayrıca mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alacakları sağlık raporu ile belgelemeleri gerekmektedir. (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb.)

5.2. Özel Eğitim Öğretmenliği Programına kayıt yaptıracak öğrenciler;

*Konuşma, İşitme ve Görme engeli bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemeleri gerekmektedir. (Üniversitelerin sağlık kurumlarından veya resmî ya da resmî hasta kabul yetkisi olan özel sağlık kurum ve kuruluşlarından alınmış heyet raporu olması gerekir.)

5.3. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına kayıt yaptıracak öğrenciler;

*Kayıt tarihinde en fazla 25 yaşında olmak, vücut yapısı düzgün olmak; astım, bronşit, epilepsi, nefes darlığı, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık vb. gibi biyolojik bozukluğu olmamak; bayılma, histesi, marazi çarpıntı ve benzeri psikolojik ve sinirsel hastalıklardan herhangi birine yakalanmış olmamak; herhangi bir okuldan disiplin cezası ile uzaklaştırılmış olmamak; boy uzunluğunun erkek öğrencilerde en az 1,67 m., kız öğrencilerde 1,60 m. ve boy uzunluğunun 1 metreden fazla olan kısmı ile vücut ağırlığı arasında +/- 10 kg’dan fazla fark olmamak (vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümleri cıplak ayak ve aç karnına olacaktır) gerekir. Kayıt sırasında bedensel ve psikolojik yapısının itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduklarını tam teşekküllü devlet ve üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.

Meram Tıp Fakültesi'ne kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler için tıklayınız.

MUAFİYET SINAVLARI

* İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı : 12 Eylül 2019 Saat 11:00 detaylı bilgi için Telefon : 0332 323 82 50

* Hazırlık Sınıflarının Yabancı Dil (Yeterlik) Muafiyet Sınavı​ (İngilizce-Almanca) 12 Eylül 2019 Saat: 11:00

İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencilerine ayrıca  konuşma sınavıda  yapılacaktır. 12 Eylül 2019 Saat: 14:00'te (Konuşma Sınavı)

* Hazırlık Sınıflarının Yabancı Dil (Yeterlilik) Muafiyet Sınavı için tıklayınız.

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Okumak İsteyen Öğrenciler detaylı bilgi için tıklayınz.

* Ortak Zorunlu Yabancı Dil Derslerinin Muafiyet Sınavı : 14 Ekim 2019 Saat : 14:00 Detaylı bilgi için tıklayınız.

(Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavına Üniversitemize yeni kayıt yaptıran ve ingilizce hazırlık sınıfı okumayacak olan öğrencilerimiz başvuru yapabilir.)

Dersler Meram Tıp Fakültesinde 30 Eylül 2019, diğer Fakültelerde ise 23 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır.