Geleneksel Sanatlar UAM
02.11.2022

Kültürel Mirasın Korunması ve Restorasyon Farkındalığı Projesi


T.C. Dışişleri Bakanlığı - Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Erasmus+ KA1 gençlik çalışanı programı kapsamında sürdürülmekte olan "Kültürel Mirasın Korunması ve Restorasyon Farkındalığı" başlıklı proje çalışmaları Necmettin Erbakan Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Gelecek Hareketi'nin ortaklığı ile Konya’da gerçekleştirildi.


Konya’da yürütülmesi planlanan programın açılışı 6 Eylül Salı günü Konya Bilim Merkezinde Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hüsnüye Erdoğan, Konya Yazma Eserler Kütüphanesi Bölge Müdürü Bekir Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Fuat Baysal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Önkol Ertunç, Uzman Sanat Tarihçi Ayşe Arslan ve Bilim Merkezi Müdürü Ali Çetinkaya’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü Büşra Ayaz’ın konuşmasının ardından Geleneksel Sanatlar Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Önkol ortağı olduğumuz projenin Konya’da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Koordinatör Büşra Ayaz’a teşekkür etti.