Mühendislik Fakültesi

Fakülte Kurulu Bilgilendirme Toplantıları

Fakültemizde 08.10.2018 Pazartesi ve 12.10.2018 Cuma günü hem kurum iç değerlendirme hem de dış değerlendirme süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Dekan yardımcımız ve Fakülte Kalite Kurulu Başkanı Sayın Prof.Dr. Ali KAHRAMAN iç ve dış değerlendirme süreçleri ile ilgili detaylı bir sunum yapmıştır. Ardından dış denetmenlik görevinde bulunan Sayın Prof.Dr. Senar AYDIN ve Sayın Prof.Dr. Süleyman Savaş DURDURAN hocalarımız sürecin nasıl işlediğiyle ilgili bilgiler verip akademisyenlerimizin sorularını yanıtlamışlardır.

 
 
 
 
 
 
 

 

Üniversitemiz Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Süreci Toplantısını Yaptı

 

Üniversitemiz Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Süreci Toplantısını yaptı.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kahraman, dış değerlendirme süreciyle ilgili genel bir özet çıkararak dinleyenleri bilgilendirdi.

Kahraman, Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme süreciyle ilgili şunları söyledi: “Burada en önemli şey; planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma aşamalarıdır. Yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerin içinde mutlak surette bu aşamaları tamamlamak zorundayız. Eğer sadece planlama ya da uygulama aşamasında kalırsa, hedeflerimize ulaşmada zaaflarımız olacaktır. Bütün hedeflerimizde mutlaka bu sürecin uygulanması gerekmektedir.”

Kalite dış değerlendirme sürecinden sorumlu Eski Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu da, dış değerlendirme almak için gönüllü olarak müracaat eden üniversiteler arasında yer aldıklarını söyleyip şöyle devam etti: “Biz hızlı bir şekilde gelişen bir üniversiteyiz. Dış değerlendirme sürecinde yaptıklarımızı ortaya koyarak bizim de kendi iç değerlendirmemizi yapmamız gerekiyor.  Kendimizi ileriye dönük planlamamız için bu toplantının önemli olduğunu belirtmek isterim.”

Eski Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, Türkiye’nin bu deneyimi yeni yaşadığını söyleyerek; “Bu deneyimin başından beri gerek kalite kurulunun kurulum aşamaları gerek daha önceki faaliyetlerde görev aldım. Bu görevler Yükseköğretim Kalite Kurulunun kurumları iyileştirme yönünde aldığı kararlar çerçevesinde yürütülen görevlerdir. Her bir üniversiteye belirli takımlar gönderiliyor, bu takımlar üniversiteyi bizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda kalite çerçevesinde bir değerlendirmeye tabii tutuyor. Sorunlarımızı kaydediyor ve karşı tarafa takdim ediyoruz. Bu takdimin içinde Öğrencilerimizden, hocalarımıza, idarecilerimizden dışarıdaki yerel paydaşlarımıza kadar herkesin görüşünün burada bulunması arzulanıyor.” ifadelerini kullandı.

Kalite süreçlerinin dünyada uzun süredir devam eden süreçler olduğunu da söyleyen Şeker, yapılan bu toplantının da kalitenin devamlılığı ve yenilenme açısından önemli olduğunu önemle vurguladı.

Toplantıya katılanların görüş ve önerilerini sunmalarının ardından toplantı sona erdi.

 

 

 

Üniversitemiz Kalite ve Strateji Çalıştayı Gerçekleştirildi

 

Üniversitemiz Kalite ve Strateji Çalıştayı Gebze TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsünde (TÜSSİDE) gerçekleştirildi.

Çalıştaya eski Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, eski Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Önder Kutlu, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, üst düzey yöneticiler ve temsilci öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, öncelikle Zeytin Dalı Operasyonunda ve terörle mücadelede hayatını kaybetmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa ve yakınlarına da sabır dileklerinde bulundu. Şeker, çalıştayla ilgili olarak, “Sorunlarımızı, zayıf ve güçlü yönlerimizi ele alacak ve yenilenme, motivasyon anlamında bir çalışma yapmış olacağız. Bugüne kadar yaptığımız işleri analiz ederek mevcut eksiklikler, yapılması gerekenler ortaya konulup değerlendirilecek. Mazeret üreterek, kolaycılığa kaçmadan kendimizi sorgulamalıyız. Sonuç olarak millete, topluma, gelecek kuşaklara fayda sağlamak ve devletten gördüğümüz desteğin karşılığını vermek için kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bunu zorlama şeklinde değil de sorumluluk bilinci, özdenetim sistemi ile yapmak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Stratejik plan anlayışını tüm paydaşlara yayarak daha iyiye gitmek amacıyla buradayız. Umarım başarılı bir çalıştay olur.” dedi.

Açılış programının ardından katılımcılar 11 gruba ayrılarak kalite ve strateji açısından eksik ve güçlü yönleri tespit etmek, iyileştirme önerileri sunmak üzere fikir alışverişinde bulundu.

Çalıştay çerçevesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Türkiye’de Lisansüstü Eğitim: Mevcut Durum ve Yapılması Gerekenler”, Sakarya Üniversitesi Rektörü ve YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “YÖK’te Kalite” ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Öztemel, “Yapay Zeka ve Endüstri 4.0” konulu sunumlarını katılımcılarla paylaştı.

Programın son gününde grup sözcüleri çalıştay bulgularını 10’ar dakikalık sunumlarla aktardı. Kalite ve Strateji Çalıştayı, yapılan genel değerlendirme ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

 

Fakültemiz Kalite Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Fakültemizde 03.01.2019 tarihinde Kalite Kurul Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Fakültemizin Kalite değerlendirme süreci ve bu konuyla ilgili yapılması gereken konular ele alınmıştır. Bu süreçte;

- Bölümlerin kalite komisyonlarının oluşturlması ve görev ve sorumluluklarının belirlenmesi

- Kalite Güvence Sistemi Alt Çalışma Grubunun Prof.Dr. Senar AYDIN ve Prof.Dr. Süleyman Savaş DURDURAN; Yönetim Sistemi Alt Çalışma Grubunun Prof.Dr. Ali KAHRAMAN ve Doç.Dr. Murat DİLMEÇ;  Eğitim ve Öğretim Alt Çalışma Grubunun Dr.Öğr.Üyesi Barış GÖKÇE; Ar-Ge Alt Çalışma Grubunun Doç.Dr. Mehmet Akif ERİŞMİŞ ve Doç.Dr. Hasan KOTAN'dan oluşmasına karar verilmiştir.