Mühendislik Fakültesi
18.03.2019

Fakültemizde “Tarım ve Gıda Sektörü: Yeni Yaklaşımlar, Gelecek Öngörüsü” isimli konferans verilmiştir (14.03.2019)

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliği ile 14.03.2019 Perşembe günü saat 14.30’da, Fakültemiz A Blok Konferans Salonu’nda “Tarım ve Gıda Sektörü: Yeni Yaklaşımlar, Gelecek Öngörüsü” isimli bir konferans verilmiştir.

Konferans İŞKUR Kariyer Günleri tanıtım filmi ile başlamış, Fakülte Dekanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın hocanın takdim konuşmasından sonra, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Emrah KELEŞ bey yaptığı açılış konuşmasında, özellikle yeni mezunlar için İŞKUR tarafından verilen desteklerle ilgili bilgi vermiş ve yeni mezunların iş hayatında tecrübe kazanması için İŞKUR tarafından şirketler nezdinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. Daha sonra Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özkan TAŞPINAR bey öğrencilerimize tecrübeleri aktaran konferans vermiştir. Yaklaşık 60 dakika kadar süren konferansta; tarım ve gıdanın öneminden bahsedilmiş, gıda sektöründe yerli üretimin neden vazgeçilmez olduğu vurgulanmıştır. Mesleki tecrübelerini ve kariyer gelişimini dinleyicilere aktaran TAŞPINAR; kariyer planlamasında dikkat edilmesi gereken hususlar, iş görüşmelerinde etkili taktikler, yabancı dilin önemi ve öğrencilik yıllarında kişisel gelişim üzerine değerlendirmelerde bulunmuştur.

Konferansın soru-cevap bölümünde; genetiği değiştirilmiş organizmaları içeren gıdaların güvenilirliği, gıda fiyatlarındaki artış, tarımsal üretim gibi konularda merak edilenlere cevap verilmiştir.

Program, Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin AYDIN tarafından Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özkan TAŞPINAR ve Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Emrah KELEŞ beylere Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından üretilen bazı ürünlerin takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona ermiştir.