07.03.2019

Çevre Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri “Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi (MERKAP)” kapsamında "SIFIR ATIK" eğitimi gerçekleştirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri tarafından, Meram Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi (MERKAP)” kapsamında İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “SIFIR ATIK” eğitimi gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri  Sayın Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak için başlattığı “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi, Çevre Mühendisliği öğrencileri ve akademisyenleri tarafından verilen eğitimde çevreyi kirletmeden, geri dönüşüm ürünlerini toplamak, ayırmak ve yeniden kullanıma kazandırmanın yolları ve bunun sonucundaki kazanımlar atıkların toplanma, ayrıştırılma ve yeniden kazandırılma süreci ile tüm bunların ekonomiye katkısı hakkında 460 öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerine bilgi verildi.