Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
30.05.2020

Staj Duyurusu

STAJ KOMİSYONU KARARLARI

Sadece Mezun Durumunda Olan Öğrencilerimizin İçin Staj Durumu

2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılıyla sınırlı kalmak üzere mezun durumundaki öğrenciler (sadece stajlar hariç tüm derslerini geçmiş, mezun durumunda olanlar) mezun durumunda olduklarını gösteren belgeyi (transkript) Arş. Gör. Dr. Hasan Hüseyin İPEKCİ’ye mail yoluyla iletmeleri ve iletişime([email protected])  geçmeleri gerekmektedir. 

2. 3. ve 4. Sınıf Öğrencilerimizin Staj Durumu

Covid-19 pandemi döneminden dolayı öğrencilerimizin 2020 yaz döneminde yapması gereken stajlar (Staj-1: İmalat Stajı veya Staj-2: Organizasyon Stajı) hakkında sadece bu seneye mahsus olmak üzere alınan kararlar şu şekildedir:

  • 2020 yaz dönemi öğrencilerimizin staj yapma zorunluluğu yoktur. Ancak staj yeri bulmuş ve 2020 yaz döneminde staj yapmak isteyen öğrencilerimiz 03.07.2020 tarihine kadar bölüm web sayfasında https://www.erbakan.edu.tr/metalurjivemalzememuhendisligibo/sayfa/5715)  yer alan staj belgelerini (Form-1, Form-2, Form-4 ve Form-5) doldurup, aşağıda e-posta adresleri belirtilen ilgili staj komisyonu üyesine elektronik ortamda (taratılarak mail yoluyla) iletmeleri durumunda belgeleri incelenecek ve buna göre stajlarını yapabileceklerdir.

Staj-1 için Arş. Gör. M.İhsan ÖZGÜN [email protected]

Staj-2 için Arş. Gör. Tuğba Selcen ATALAY KALSEN [email protected]

  • Covid-19 pandemi döneminden dolayı öğrencilerimizin 2020 yaz döneminde yapacakları Staj-1(İmalat Stajı) 20 iş günü ile Staj-2 (Organizasyon Stajı) ise 15 iş günü ile sınırlandırılmıştır. Staj sonrasında doldurulan staj defterleri posta yoluyla gönderilecek veya dönem başlangıcında komisyona teslim edilecektir.

 

Mezun Durumunda Olmayan ve Staj-1 ve Staj-2 Yapması Gereken Öğrencilerimizin İçin Geçerli Durum

  • 2020 yaz dönemi Staj-1 ve Staj-2'yi yapmak istemeyen veya staj yeri bulamayan öğrencilerimiz 2021 yılı yaz dönemi bu stajı iki stajı aynı zamanda arka arkaya önce imalat stajından başlamak üzere (20+15 iş günü olacak şekilde) yapabileceklerdir. Bu durum öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için alınmış bir karar olup sadece pandemi döneminden dolayı her iki stajın bağlılığı 2021 yaz döneminde kalkacaktır. Sonraki senelerde yine bağlılık olacaktır. Bu stajlara ait defterler ayrı ayrı doldurularak staj komisyonuna iletilecektir.

 

2. Sınıf ve Hiç Staj Yapmayan Bu Nedenle 2020 Yaz Dönemi Staj-1 (İmalat Stajını) Yapmayı Düşünen Öğrencilerimiz İçin Geçerli Durum

  • Pandemi döneminden dolayı 2021 yaz döneminde her iki stajda (önce imalat sonra organizasyon stajını) kabul edilecektir. Ayrıca her bir stajın süresi 30 iş gününden 20 ve 15 iş gününe indirilmiştir.  Yani Staj-1: 20 iş günü, Staj-2: 15 iş günü olacaktır. Bu nedenle öğrencilerimize 2021 yaz dönemi her iki stajı da yapabilecek süre verilmiştir.